4 τρόποι χρήσης κωδικών QR σε εστιατόριο

Χρόνος διαβάσματος: 3 λεπτά

Κάποτε, στο τέλος του μηδέν, οι κωδικοί QR προσπαθούσαν ήδη να διεισδύσουν στην αγορά μας. Αλλά λόγω των περιστάσεων, δεν προέκυψε τίποτα από αυτά. Ένας λόγος είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είχαν smartphone. Τα τηλέφωνα αφής (τα ίδια Nokia και Samsung) έχουν επιβιώσει τις τελευταίες ημέρες τους.

Τώρα, τα περισσότερα τηλέφωνα διαθέτουν ενσωματωμένο σαρωτή. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για ξεχωριστή εφαρμογή και οι άνθρωποι μας έχουν γίνει πιο «ψηφιακοί». Οι κωδικοί QR κερδίζουν αργά τη δημοτικότητά τους. Επίσης στη χρήση συστημάτων POS (για παράδειγμα, SkyService Pro)

Η βιομηχανία εστιατορίων έχει καθιερωθεί σχετικά αργά στην ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας. Όταν οι έμποροι της Western Fortune 500 χρησιμοποίησαν ήδη τον κωδικό QR στις προσπάθειές τους για μάρκετινγκ.

Όταν χρησιμοποιούνται για την επιτάχυνση των συναλλαγών και την έγκαιρη παροχή πληροφοριών, οι κωδικοί QR είναι χρήσιμα εργαλεία για τους εστιάτορες. Αυτό επιδιώκει να βελτιώσει την ποιότητα της εξυπηρέτησης πελατών. Στο μενού παράδοσης ή δείπνου και στην πραγματική διαφήμιση, ο κωδικός QR κατέχει μια σημαντική θέση στο εστιατόριο.

Οποιοσδήποτε υποστηρικτής των κωδικών QR, τσιπ ραδιοφώνου μικρής εμβέλειας (NFC) ή επαυξημένης πραγματικότητας, θα πει: «Το κλειδί είναι ο προορισμός και όχι ο τρόπος μεταφοράς». Ακόμα κι αν οι πληροφορίες θα παραδοθούν χωρίς προβλήματα. Αλλά οι ίδιες οι πληροφορίες δεν χρειάζονται – δεν θα αποδώσουν.

Είναι οι κωδικοί QR μόνο χόμπι μάρκετινγκ; Ή η τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας, πράγματι, μπορεί να αποφέρει πραγματικά οφέλη σε εστιατόρια στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Ακολουθούν 4 τρόποι με τους οποίους οι κωδικοί QR μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά σε ένα περιβάλλον εστιατορίου για να βελτιώσουν τη συνολική σας εμπειρία φαγητού.

Παραγγελίες για κινητά

Η παραγγελία φαγητού από το smartphone σας είναι απίστευτα βολική. Σύντομα, η πρακτική στα εστιατόρια θα βυθιστεί. Όταν ένα άτομο επικοινωνεί με τους πελάτες πρόσωπο με πρόσωπο και διαχειρίζεται πολλές κλήσεις.

Εισαγάγετε το μενού κατάργησης με κωδικό QR. Τα εστιατόρια καταλαβαίνουν ότι το μενού “take-away” εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους λήψης παραγγελιών. Είναι ψηλαφητό, πολύχρωμο, περιέχει πολλές πληροφορίες και μεταδίδεται εύκολα. Η προσθήκη κωδικού QR στο μενού ξεκινά την ολοκλήρωση αγοράς μέσω κινητού. Έτσι, τα εστιατόρια μπορούν να συνδυάσουν τις καλύτερες παλιές και νέες τεχνολογίες. Δημιουργήστε ένα παραδοσιακό μενού απόσυρσης ψηφιακά.

Ή ζητήστε από έναν πελάτη να πραγματοποιήσει μια παραγγελία αποστολής στο διαδίκτυο. Μετά από αυτό θα λάβει έναν κωδικό QR που δημιουργείται από τον χρήστη, ο οποίος θα σαρωθεί στην πρίζα. Το Melt επεξεργάζεται παραγγελίες δημιουργώντας κωδικούς QR που βοηθούν τους καταναλωτές να παραλείψουν τη γραμμή παραγγελιών.

Σύνδεσμοι με φωτογραφίες και κοινωνικά δίκτυα

Ο κωδικός QR, τοποθετημένος στρατηγικά στο μενού, επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν πρόσθετες πληροφορίες. Κοίταξατε το μενού κειμένου και αναρωτήσατε πώς μοιάζει πραγματικά το πιάτο; Ένας κωδικός QR μπορεί να οδηγήσει σε φωτογραφίες με τα ονόματα των πιάτων. Στη λίστα των εστιατορίων ή στους συνδέσμους στο Twitter και στο Facebook. Αυτό γίνεται για να ενθαρρυνθεί η κοινή χρήση κοινωνικών δικτύων.

Ένας κωδικός QR μπορεί να προκαλέσει συνδέσμους σε πολλές χρήσιμες πληροφορίες. Στο μενού takeaway και σε οποιαδήποτε πραγματική διαφήμιση. Έτσι, ένας κωδικός QR δεν είναι τέχνασμα μάρκετινγκ. Ο κωδικός QR είναι ένας καλόπιστος μηχανισμός για την παροχή στα ενδιαφερόμενα μέρη πληροφοριών με τις οποίες μπορούν να ενεργήσουν.

Η σελίδα προορισμού για κινητά ξεκίνησε με κωδικό QR. Το μενού takeaway μπορεί να περιλαμβάνει ώρες, στοιχεία επικοινωνίας, χάρτη και οδηγίες. Ειδικές προσφορές και φόρμες σχολίων μπορούν επίσης να αποτελέσουν μέρος της βελτιστοποίησης για κινητά.

Επιπλέον, οι περισσότεροι αναγνώστες QR έχουν μια καρτέλα ιστορικού. Όταν εισάγονται ιστότοποι που έχουν επισκεφθεί προηγουμένως, έτσι οι σαρωμένες πληροφορίες μπορούν να αναφερθούν αργότερα.

Διαφορετικά εστιατόρια = διαφορετικές εφαρμογές κώδικα QR

Ο κωδικός QR μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά από διάφορα εστιατόρια. Από υψηλή κουζίνα έως εστιατόρια γρήγορου φαγητού και φορτηγά.

Ένα ποιοτικό εστιατόριο μπορεί να θέλει να χρησιμοποιήσει έναν κωδικό QR για τη διαφήμιση ενός οδηγού πόλης. Αυτό οδηγεί στο διαδικτυακό σύστημα κρατήσεων και στις φωτογραφίες του εσωτερικού του εστιατορίου.

Ένα εστιατόριο fast food μπορεί να προσθέσει έναν κωδικό QR σε μια διαφήμιση σκηνών. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια ειδική προσφορά σε αντάλλαγμα μιας διεύθυνσης email.

Και τα φορτηγά τροφίμων μπορούν να συνδέσουν έναν κωδικό QR στο πλάι του αυτοκινήτου. Βοηθώντας τους ανθρώπους να παραλείψουν τη γραμμή εάν θέλουν να παραγγείλουν και να πληρώσουν μέσω των smartphone τους.

Μια λέξη για την αισθητική

Μια κοινή αντίρρηση στους κωδικούς QR είναι ότι είναι άσχημοι. Δεν είναι κατάλληλα για μια καλά αναπτυγμένη στρατηγική μάρκετινγκ. Είναι αλήθεια ότι ένας τυπικός προκατασκευασμένος κωδικός QR δεν είναι ιδιαίτερα αισθητικά ευχάριστος. Οι επωνυμίες θα βοηθήσουν στη διασφάλιση της ευκολίας σάρωσης και αισθητικής. Θα βελτιώσουν την εμφάνιση με τη βοήθεια έξυπνων τεχνικών σχεδιασμού.

Καθώς τα καταναλωτικά smartphone αυξάνονται σε δημοτικότητα, η χρήση ενός κωδικού QR γίνεται πιο περίπλοκη. Συγκεκριμένα, οι κωδικοί QR μετατρέπονται από ένα απλό γάντζο διαφήμισης σε αναπόσπαστο τμήμα της κινητής υποδομής. Από τις κάρτες επιβίβασης έως τα μενού κατάργησης, ο κωδικός QR γίνεται όλο και λιγότερο ξένος και πιο χρήσιμος.
Ένα από τα προβλήματα για τα εστιατόρια είναι πάντα η φρεσκάδα στο μυαλό των καταναλωτών. Ένα εστιατόριο που χρησιμοποιεί έξυπνα τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας θα είναι πάντα ανώτερο από εκείνο που δεν το κάνει.

Ναι, οι εφαρμογές και οι ιστότοποι για κινητά είναι μια σημαντική και δαπανηρή ψηφιοποίηση. Ένας κωδικός QR είναι απλά ένας συντομευμένος σύνδεσμος που σίγουρα θα προσθέσει μια μοντέρνα πινελιά στην εγκατάσταση. Βελτιώνοντας έτσι την εμπειρία χρήστη και την εξυπηρέτηση πελατών.

Scroll to top