Συμβουλές για Εστιατόρια: Πως μετατρέπουμε τους πελάτες σε επαναλαμβανόμενους πελάτες

Είναι αξιοσημείωτο πόσες φορές αφήνουμε τις ευκαιρίες να περνούν αναξιοποίητες από μπροστά μας. Για παράδειγμα, σ’ ένα κομμωτήριο ο κομμωτής έχει όλο το χρόνο με τη στάση και τη συμπεριφορά του να πείσει την πελάτισσα του ν’ αγοράσει προϊόντα ή νέες υπηρεσίες. Δυστυχώς, υπάρχουν και περιπτώσεις που όχι μόνο χάνονται ευκαιρίες πώλησης, αλλά η όλη συμπεριφορά αποτρέπει έναν πελάτη από το να γίνει πιστός – loyal όπως λέμε στην καθομιλουμένη.

Γι΄ αυτό πολλές εταιρείες καταφεύγουν σε προγράμματα πιστότητας. Στόχος κάθε προγράμματος είναι να συλλέξει στοιχεία επικοινωνίας των πελατών (Email, κινητό, διεύθυνση). Επιπρόσθετα θέλει να παντρέψει τα δημογραφικά στοιχεία του πελάτη με τις αγοραστικές του συνήθειες. Έτσι η εταιρεία θα γνωρίζει τόσο καλά τον πελάτη, ώστε θα είναι σε θέση να του προσφέρει τα κατάλληλα προϊόντα και υπηρεσίες και να διαχειρίζεται τους πελάτες Ένα-προς-Ένα (One to One marketing).

Επαναλαμβανόμενος πελάτης είναι ο ενθουσιασμένος πελάτης – αυτός που παίρνει περισσότερα απ’ αυτά που περιμένει. Γι’ αυτό εμπιστεύεται την εταιρεία, το προσωπικό και τα προϊόντα της. Έτσι εύκολα θα μας συστήσει σε φίλους και γνωστούς.

Αυτός είναι ο λόγος που η κάθε εταιρεία θα πρέπει να διασφαλίσει ότι στην κάθε επαφή του με την εταιρεία, ο πελάτης λαμβάνει αυτό που του έχουμε υποσχεθεί. Στην ορολογία του Μάρκετινγκ, αυτό ονομάζεται Emotion Marketing . Αν κάνουμε όλα τα υπόλοιπα σωστά, τότε και μόνο τότε θα έχει κερδοφόρα αποτελέσματα ένα πρόγραμμα πιστότητας.

Πηγή: knowledgecy.com

Scroll to top