Ιστοσελίδες Εστιατορίων: Μήπως Χρειάζεστε έναν Ειδικό SEO για το Εστιατόριό σας;

Τι πρέπει να προσέξετε και τι να αποφύγετε από έναν μελλοντικό σας συνεργάτη που θα σας παρέχει υπηρεσίες SEO στο εστιατόριό σας.

SEO σημαίνει “βελτιστοποίηση ιστοσελίδας για καλύτερα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης”. Η απόφαση να προσλάβετε έναν SEO είναι μια μεγάλη απόφαση που μπορεί δυνητικά να βελτιώσει την ιστοσελίδα σας και να εξοικονομήσετε χρόνο, αλλά υπάρχει κίνδυνος να βλάψει τη σελίδας σας και τη φήμη σας. Σιγουρευτείτε και ερευνήστε τα πιθανά πλεονεκτήματα, καθώς και τη ζημιά που ένας ανεύθυνος SEO μπορεί να κάνει στην ιστοσελίδα σας.

Πολλοί SEOs και άλλοι φορείς,σύμβουλοι επιχειρήσεων παρέχουν χρήσιμες υπηρεσίες για τους ιδιοκτήτες ιστοχώρου, όπως:

 • Επανεξέταση του περιεχομένου της ιστοσελίδας ή της δομή σας
 • Τεχνικές συμβουλές σχετικά με την ανάπτυξη ιστοσελίδας: για παράδειγμα, τη φιλοξενία, ανακατευθύνσεις, σελίδες σφαλμάτων, τη χρήση της JavaScript
 • Ανάπτυξη δημιουργία περιεχομένου
 • Διαχείριση των online καμπανιών επιχειρηματικής ανάπτυξης
 • Λέξεις-κλειδιά για την αναζήτηση
 • εκπαίδευση υπευθύνου σε θέματα SEO
 • Εξειδίκευση σε συγκεκριμένες αγορές και γεωγραφικές περιοχές.

Λάβετε υπόψη σας ότι η σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης Google περιλαμβάνει οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης ενώ η πληρωμένη διαφήμιση (συμβολίζεται ως “Διαφημίσεις” ή “Σύνδεσμοι”), στη Google και δεν έχει καμία επίδραση στην παρουσία του δικτυακού σας τόπου στα αποτελέσματα αναζήτησης μας. Η Google δεν δέχεται χρήματα για να συμπεριλάβει sites στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης, και δεν υπάρχει κόστος ο δικτυακός σας τόπος να εμφανιστεί στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης. Η Google παρέχει Δωρεάν πόρους, όπως Webmaster Tools, το επίσημο Webmaster Central blog καθώς επίσης και forum συζητήσεων που μπορούν να σας προσφέρουν πληροφόρηση σχετικά με το πώς να βελτιστοποιήσετε το site σας .

Πριν ξεκινήσετε την αναζήτησή σας για ένα SEO, αξίζει πρώτα να ενημερωθείτε και να εξοικειωθείτε με το πώς οι μηχανές αναζήτησης λειτουργούν.

Σας προτείνουμε να ξεκινήσετε εδώ:

Google Webmaster Guidelines
Google 101: How Google crawls, indexes and serves the web

Εάν σκέφτεστε για την πρόσληψη ενός SEO, όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο.

Η κατάλληλη στιγμή για να προσλάβετε έναν SEO είναι όταν σκέφτεστε τον επανασχεδιασμό της ιστοσελίδας σας, ή σχεδιάζετε να ξεκινήσετε την δημιουργία μιας νέας ιστοσελίδας. Με αυτόν τον τρόπο, ο SEO σας μπορεί να εξασφαλίσει ότι η ιστοσελίδα σας έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι φιλική στις μηχανές αναζήτησης. Ωστόσο, ένας καλό SEO μπορεί επίσης να βοηθήσει να βελτιώσετε μια υπάρχουσα ιστοσελίδα.

Μερικές χρήσιμες ερωτήσεις που πρέπει να απευθύνετε σε έναν SEO :

 • Μπορείς να μου δείξεις παραδείγματα της προηγούμενης δουλειάς και να γνωρίσω μερικά αποτελέσματα επιτυχίας;
 • Ακολουθείτε τις κατευθυντήριες γραμμές και κανόνες της Google;
 • Προσφέρετε υπηρεσίες online marketing ή συμβουλές προς την επιχείρηση για τα οργανικά αποστελέσματα ;
 • Τι είδους αποτελέσματα περιμένετε να δείτε, και σε ποιο χρονοδιάγραμμα; Πώς εκτιμάτε την επιτυχία σας;
 • Ποια είναι η εμπειρία σας στο χώρο μου;
 • Ποια είναι η εμπειρία σας στη χώρα μου / πόλη;
 • Ποια είναι η εμπειρία σας σε ανάπτυξη διεθνών sites;
 • Ποιες είναι οι πιο σημαντικές τεχνικές SEO σας;
 • Πόσο καιρό ασχολειστε με το SEO στην επιχείρηση;
 • Πώς μπορώ να επικοινωνώ μαζί σας;
 • Θα μοιραστείτε μαζί μου όλες τις αλλαγές που κάνετε στο site μου, και θα παρέχετε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις συστάσεις σας και το σκεπτικό πίσω από αυτές;

Υπάρχουν SEOs που παρέχουν στους πελάτες πολύτιμες υπηρεσίες, ενώ υπάρχουν και SEOs με τις χείριστες πρακτικές, όπως υπερβολικά επιθετικές προσπάθειες για την χειραγώγηση των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης κατά τρόπο αθέμιτο. Πρακτικές που παραβιάζουν τις οδηγίες μας μπορεί να οδηγήσουν σε αρνητική θέση της παρουσίας της ιστοσελίδας σας στη Google, ή ακόμη και την κατάργηση του site σας από το ευρετήριό μας.

Εδώ υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα:

Μια κοινή απάτη είναι η δημιουργία τομέων που διοχετεύουν τους χρήστες σε μια ιστοσελίδα, χρησιμοποιώντας παραπλανητικές ανακατευθύνσεις. Αυτοί οι τομείς συχνά στην καλύτερη περίπτωση ανήκουν στον SEO που ισχυρίζεται ότι εργάζεται για λογαριασμό σας. Ωστόσο, αν η σχέση σταματήσει να υφίσταται, ο SEO μπορεί να δείχνει άλλο domain , ή ακόμα και να προωθήσει κάποιον ανταγωνιστή σας. Αν συμβεί αυτό, έχετε βοηθήσει επί πληρωμή για να αναπτυχθεί ένας ανταγωνιστικός χώρος που ανήκει εξ ολοκλήρου στον SEO. Μια άλλη παράνομη πράξη είναι να φορτώσετε τις σελίδες σας με λέξεις-κλειδιά. Ο SEO υπόσχεται πως αυτό θα κάνει την σελίδα πιο σχετική σε περισσότερες αναζητήσεις στην GOOGLE. Αυτό είναι ψευδές, σπάνια μεμονωμένες σελίδες είναι σχετικές για ένα ευρύ φάσμα των λέξεων-κλειδιών.

Πιο ύπουλη, όμως, είναι ότι αυτές οι σελίδες συχνά περιέχουν κρυφές συνδέσεις σε άλλους πελάτες του SEO, καθώς και αυτές οι σελίδες διασπείρουν την δημοφιλία του site και σε άλλους πελάτες του, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν χώρους με ανήθικο ή παράνομο περιεχόμενο.

Αν υποψιάζεστε ότι έχετε εξαπατηθεί από SEO με κάποιο τρόπο, μπορείτε να το αναφέρετε.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) διαχειρίζεται τις καταγγελίες σχετικά με δόλιες ή αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές. Αν είστε εκτός Αμερικής για να υποβάλετε μια καταγγελία,εναντίον μιας εταιρείας παρακαλούμε να υποβάλετε στο http://www.econsumer.gov/.

 • Να είστε επιφυλακτικοί με τις εταιρίες συμβούλων SEO ή υπηρεσίες web που σας στέλνουν email από το πουθενά. 
 • Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί # 1 κατάταξη στη Google.

Προσοχή σε SEOs που ισχυρίζονται ότι εγγυώνται κατατάξεις, ισχυρίζονται μια «ειδική σχέση» με την Google, ή διαφημίζουν “προτεραιότητα υποβολής” στην Google. Δεν υπάρχει καμία προτεραιότητα υποβολής στην Google.  Στην πραγματικότητα, ο μόνος τρόπος για να υποβάλετε μια ιστοσελίδα στη Google είναι απευθείας μέσω της σελίδας μας Add URL ή υποβάλλοντας το Sitemap μέσω των εργαλείων για webmasters, κάτι που μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας χωρίς κανένα απολύτως κόστος.

 • Να είστε προσεκτικοί αν μια εταιρεία είναι μυστικοπαθής, θα πρέπει να εξηγήσει με σαφήνεια τι σκοπεύει να κάνει.

Ζητήστε εξηγήσεις, αν κάτι είναι ασαφές. Εάν ένας SEO δημιουργεί παραπλανητικές ή παραπλανητικό περιεχόμενο για λογαριασμό σας, όπως σελίδες ή “μιας χρήσης” domains, το site σας μπορεί να αφαιρεθεί τελείως από το ευρετήριο της Google. Τέλος, είστε υπεύθυνοι για τη συμπεριφορά του SEO που πρόκειται να προσλάβετε, έτσι είναι καλύτερο να είστε σίγουροι ότι ξέρετε ακριβώς πώς σκοπεύει να σας “βοηθήσει”. Εάν ένας SEO έχει πρόσβαση FTP στο server σας, θα πρέπει να είναι πρόθυμος να εξηγήσει όλες τις αλλαγές που έχει κάνει στο site σας.

 • Πότε δεν πρέπει να συνεργαστείτε με έναν SEO.

Αποφύγετε SEOs που μιλούν για τη δύναμη των «δωρεάν για όλους» συνδέσεων, σύνδεση με προγράμματα δημοφιλίας, ή την υποβολή της ιστοσελίδας σας σε χιλιάδες μηχανές αναζήτησης.
Αυτά είναι συνήθως άχρηστες πρακτικές που δεν επηρεάζουν την κατάταξή σας στα αποτελέσματα στις μεγάλες μηχανές αναζήτησης – τουλάχιστον, δεν θεωρούνται θετικές και θεμητές.

 • Επιλέξτε με σύνεση.

Ενημερωθείτε πριν επιλέξετε έναν SEO, κάντε κάποια έρευνα σχετικά. Η Google είναι ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό, φυσικά. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε μερικές από τις ιστορίες που έχουν εμφανιστεί στον Τύπο, συμπεριλαμβανομένων το άρθρο που αφορά επιθετικές πρακτικές SEO.  Αν και η Google δεν σχολιάζει συγκεκριμένες εταιρείες, έχουμε αντιμετωπίσει επιχειρήσεις αυτοαποκαλούμενες ως SEOs οι οποίες ακολουθούν μη αποδεκτές πρακτικές . Να είστε προσεκτικοί.

 • Να είστε βέβαιοι και να γνωρίζετε που ακριβώς πηγαίνουν τα χρήματά σας.

Αν και η Google δεν πουλάει την καλύτερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης μας, πολλές άλλες μηχανές αναζήτησης συνδυάζουν πληρωμή/click (pay-per-click) ή πληρωμή για κατάταξη/καταχώρηση (pay-for-inclusion) αποτελέσματα με την προώθηση στα αποτελέσματα αναζήτησης του ιστού τους. Ορισμένοι SEOs θα υπόσχονται να σας κατατάσσουν υψηλά στις μηχανές αναζήτησης, αλλά αυτό στην πραγματικότητα μπορεί να είναι μέρος πληρωμένης διαφήμισης και όχι τα αποτελέσματα αναζήτησης. Αυτή η παραπλάνηση δεν λειτουργεί με τη Google επειδή η διαφήμιση μας περιέχει σαφή επισήμανση και διαχωρίζεται από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

 • Ποιες είναι οι πιο κοινές αθέμιτες πρακτικές μιας ιστοσελίδας που πιθανόν να αντιμετωπίσετε;
 • Ποια είναι μερικά άλλα σημεία για να προσέξετε;

Υπάρχουν μερικά προειδοποιητικά σημεία που μπορείτε να ξεχωρίσετε σε έναν αναξιόπιστο SEO. Είναι μακριά από μια ολοκληρωμένη λίστα, οπότε αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία,Θα πρέπει να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας.

Μείνετε μακριά αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία για τα ακόλουθα:

 • κατέχει τομείς “σκιές”
 • βάζει συνδέσμους σε πελάτες του στις σελίδες προέλευσης (backlinks)
 • κοστολογεί τις λέξεις-κλειδιά
 • δεν κάνει διάκριση μεταξύ των πραγματικών αποτελεσμάτων αναζήτησης και των διαφημίσεων που εμφανίζονται στις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης
 • εγγυάται υψηλή κατάταξη σε μεγάλες φράσεις-κλειδιά που θα πάρει έτσι κι αλλιώς
 • Λειτουργεί με πολλά ψευδώνυμα ή παραποιημένα WHOIS στοιχεία
 • παίρνει κίνηση από “ψεύτικες” μηχανές αναζήτησης, spyware, ή scumware
 • έχει υποστηρίξει στο παρελθόν ή κατέχει τομείς που έχουν αφαιρεθεί από το ευρετήριο της Google

Πηγή: Google.com

Scroll to top