4 Τρόποι χρήσης κωδικών QR Code σε εστιατόριο

Στα τέλη του 2000, οι κωδικοί QR προσπαθούσαν ήδη να διεισδύσουν στην αγορά μας, λόγω όμως των περιστάσεων, δεν προέκυψε τίποτα τελικά. Κύριως λόγος το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι τότε δεν είχαν smartphone.

Τώρα, τα περισσότερα τηλέφωνα διαθέτουν ενσωματωμένο σαρωτή. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για ξεχωριστή εφαρμογή, λειτουργώντας έτσι σε ένα πιο «ψηφιακό» επίπεδο. Οι κωδικοί QR κερδίζουν αργά δημοτικότητα, όπως επίσης και η χρήση συστημάτων POS (για παράδειγμα, SkyService Pro).

Η αγορά των εστιατορίων έχει υιοθετήσει σχετικά αργά αυτήν την τεχνολογία. Όταν ήδη οι έμποροι της Western Fortune 500 χρησιμοποίησαν τον κωδικό QR στις προσπάθειές τους για μάρκετινγκ.

Χρησιμοποιώντας το QR για την επιτάχυνση των συναλλαγών και την έγκαιρη παροχή πληροφοριών, μπορεί να αποδειχθεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τους εστιάτορες. Επιδιώκει να βελτιώσει την ποιότητα της εξυπηρέτησης πελατών. Στο μενού παράδοσης ή δείπνου, ή και στη διαφήμιση, ο κωδικός QR κατέχει μια σημαντική θέση στο εστιατόριο.

Οποιοσδήποτε υποστηρικτής των κωδικών QR, τσιπ ραδιοφώνου μικρής εμβέλειας (NFC) ή επαυξημένης πραγματικότητας, θα πει: «Το κλειδί είναι ο προορισμός και όχι ο τρόπος μεταφοράς». Ακόμα κι αν οι πληροφορίες παραδοθούν χωρίς προβλήματα, αν οι ίδιες οι πληροφορίες δεν χρειάζονται – δεν θα αποδώσουν.

Είναι οι κωδικοί QR μόνο χόμπι μάρκετινγκ; Ή η τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας, πράγματι, μπορεί να αποφέρει πραγματικά οφέλη σε εστιατόρια στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Ακολουθούν 4 τρόποι με τους οποίους οι κωδικοί QR μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά σε ένα περιβάλλον εστιατορίου για να βελτιώσουν τη συνολική σας εμπειρία φαγητού.

1. Παραγγελίες για κινητά

Η παραγγελία φαγητού από το smartphone σας είναι απίστευτα βολική. Σύντομα, η παλιά πρακτική στα εστιατόρια θα βυθιστεί και θα ξεχαστεί, ένα άτομο να επικοινωνεί με τους πελάτες πρόσωπο με πρόσωπο και να διαχειρίζεται παράλληλα πολλές κλήσεις.

Με έναν κωδικό QR μπορείτε εύκολα να περάσετε στην κατάργηση του παραδοσιακού μενού. Τα εστιατόρια καταλαβαίνουν ότι το παραδοσιακό εκτυπωμένο μενού “take-away” εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους λήψης παραγγελιών. Είναι ψηλαφητό, πολύχρωμο, περιέχει πολλές πληροφορίες και μεταδίδεται εύκολα. Με την προσθήκη κωδικού QR στο μενού όμως η αγορά μπορεί και ολοκληρώνεται μέσω κινητού. Έτσι, τα εστιατόρια μπορούν να συνδυάσουν τις καλύτερες παλιές και νέες τεχνολογίες. Δημιουργήστε ένα παραδοσιακό μενού απόσυρσης ψηφιακά.

Στην περίπτωση που ένας πελάτης πραγματοποιήσει μια online παραγγελία για “παραλαβή από το κατάστημα”, λαμβάνει στην πορεία έναν κωδικό QR που δημιουργείται από τον χρήστη και ο οποίος θα σαρωθεί από το κατάστημα κατά την παραλαβή.

2. Σύνδεσμοι με φωτογραφίες και κοινωνικά δίκτυα

Ο κωδικός QR, τοποθετημένος στρατηγικά στο μενού, επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν πρόσθετες πληροφορίες. Διαβάσατε το μενού και αναρωτιέστε πως πραγματικά μοιάζει το πιάτο; Ένας κωδικός QR μπορεί να οδηγήσει σε φωτογραφίες με τα ονόματα των πιάτων, καθώς και στη λίστα με τα υποκαταστήματα ή στους συνδέσμους στο Twitter και στο Facebook. Αυτό γίνεται για να ενθαρρυνθεί η κοινή χρήση κοινωνικών δικτύων.

Ένας κωδικός QR μπορεί να προωθήσει μέσω συνδέσμων πολλές χρήσιμες πληροφορίες. Στο μενού takeaway και σε οποιαδήποτε διαφήμιση. Έτσι, ένας κωδικός QR δεν είναι τέχνασμα μάρκετινγκ. Ο κωδικός QR είναι ένας καλόπιστος μηχανισμός για την παροχή στα ενδιαφερόμενα μέρη πληροφοριών με τις οποίες μπορούν να ενεργήσουν.

Η σελίδα προορισμού για κινητά ξεκίνησε με κωδικό QR. Το μενού takeaway μπορεί να περιλαμβάνει ώρες, στοιχεία επικοινωνίας, χάρτη και οδηγίες. Ειδικές προσφορές και φόρμες σχολίων μπορούν επίσης να αποτελέσουν μέρος της βελτιστοποίησης για κινητά.

Επιπλέον, οι περισσότεροι αναγνώστες QR έχουν μια καρτέλα ιστορικού. Όταν εισάγονται ιστότοποι που έχουν επισκεφθεί προηγουμένως, οι σαρωμένες πληροφορίες μπορούν να αναφερθούν αργότερα.

3. Διαφορετικά εστιατόρια = διαφορετικές εφαρμογές κώδικα QR

Ο κωδικός QR μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά από διάφορα εστιατόρια. Από υψηλή κουζίνα έως εστιατόρια γρήγορου φαγητού και καντίνες.

Ένα ποιοτικό εστιατόριο μπορεί να θέλει να χρησιμοποιήσει έναν κωδικό QR για τη διαφήμιση ενός οδηγού πόλης. Αυτό οδηγεί στο διαδικτυακό σύστημα κρατήσεων και στις φωτογραφίες του εσωτερικού του εστιατορίου.

Ένα εστιατόριο fast food μπορεί να προσθέσει έναν κωδικό QR σε μια διαφημιστική αφίσα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια ειδική προσφορά σε αντάλλαγμα μιας διεύθυνσης email.

Και οι καντίνες τροφίμων μπορούν να συνδέσουν έναν κωδικό QR στο πλάι του αυτοκινήτου. Βοηθώντας τους ανθρώπους να παραλείψουν την αναμονή σειράς εάν θέλουν να παραγγείλουν και να πληρώσουν μέσω των smartphone τους.

4. Μια λέξη για την αισθητική

Μια κοινή αντίρρηση στους κωδικούς QR είναι ότι είναι άσχημοι. Δεν είναι κατάλληλα για μια καλά αναπτυγμένη στρατηγική μάρκετινγκ. Είναι αλήθεια ότι ένας τυπικός προκατασκευασμένος κωδικός QR δεν είναι ιδιαίτερα αισθητικά ευχάριστος. Οι επιχειρήσεις είναι αυτές που θα βοηθήσουν στη διασφάλιση της ευκολίας σάρωσης και αισθητικής και που θα βελτιώσουν την εμφάνιση με τη βοήθεια έξυπνων τεχνικών σχεδιασμού.

Καθώς τα καταναλωτικά smartphone αυξάνονται σε δημοτικότητα, η χρήση ενός κωδικού QR γίνεται πιο περίπλοκη. Συγκεκριμένα, οι κωδικοί QR μετατρέπονται από ένα απλό γάντζο διαφήμισης σε αναπόσπαστο τμήμα της κινητής υποδομής. Από τις κάρτες επιβίβασης έως τα μενού κατάργησης, ο κωδικός QR γίνεται όλο και λιγότερο ξένος και πιο χρήσιμος.

Ένα από τα προβλήματα για τα εστιατόρια είναι πάντα η φρεσκάδα στο μυαλό των καταναλωτών. Ένα εστιατόριο που χρησιμοποιεί έξυπνα τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας θα είναι πάντα ανώτερο από εκείνο που δεν το κάνε

Ναι, οι εφαρμογές και οι ιστότοποι για κινητά είναι μια σημαντική και δαπανηρή ψηφιοποίηση. Ένας κωδικός QR είναι απλά ένας συντομευμένος σύνδεσμος που σίγουρα θα προσθέσει μια μοντέρνα πινελιά στην εγκατάσταση. Βελτιώνοντας έτσι την εμπειρία χρήστη και την εξυπηρέτηση πελατών.

Scroll to top