Συμβουλές για Εστιατόρια: 4 Τρόποι να Προετοιμάσετε το Εστιατόριό σας για τα Χριστούγεννα!

Η εορταστική ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με υπέροχες χριστουγεννιάτικες γεύσεις, αποτελούν την ιδανική συνταγή για να προσελκύσεις περισσότερο κόσμο στις γιορτές.

1. Τροποποίησε το μενού σου

Special γιορτινά πιάτα και cocktails είναι το must της περιόδου. Τις μέρες όπου η προσέλευση αυξάνεται πολύ, η ύπαρξη ενός στάνταρ μενού είναι μία καλή λύση.

2. Διαμόρφωσε το χώρο σου

Τις μέρες των γιορτών συνήθως αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων ανά παρέα και άρα χρειάζεται ο χώρος να διαμορφωθεί έτσι, ώστε να φιλοξενήσει μεγάλες παρέες. Σε περιπτώσεις που μιλάμε για αρκετά μεγάλες παρέες (π.χ. πάνω από 15 άτομα), θα μπορούσαν να δημιουργηθούν ειδικοί χώροι.

3. Κάνε εξαιρέσεις

Εάν δεν δέχεσαι συνήθως κρατήσεις τραπεζιών, καλό θα ήταν να κάνεις κάποια εξαίρεση στις γιορτές – ιδίως για τις μεγάλες παρέες – , καθώς η συνήθης δυσκολία εύρεσης τραπεζιού και ο μεγάλος χρόνος αναμονής είναι συχνά τα αίτια, που κάποιοι επιλέγουν να μείνουν σπίτι τους.

4. Παράδοση κατ’οίκον

Τις μέρες των γιορτών διοργανώνονται πολλά δείπνα σε σπίτια. Όμως, δεν είναι όλοι οι οικοδεσπότες ικανοί στη μαγειρική, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για σπέσιαλ γιορτινά πιάτα. Εκμεταλλεύσου το, λοιπόν, προσφέροντας χριστουγεννιάτικα μενού σε προσιτή τιμή, επεκτείνοντας έτσι το πελατολόγιό σου και εκτός του χώρου του εστιατορίου σου.

Ωστόσο, όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμία αξία εάν δεν το μάθει ο κόσμος εγκαίρως.

Συνεπώς, διαφημίσου!

  1. Οι ιντερνετικές αναζητήσεις, που σχετίζονται με τα Χριστούγεννα, ξεκινούν από νωρίς για αυτό είναι πολύ σημαντικό να ενημερώσετε εγκαίρως την ιστοσελίδα σας για τα Χριστουγεννιάτικα πάρτι / γεύματα, που σκοπεύετε να διοργανώσετε εκείνη την περίοδο. Φράσεις, όπως, «Γεύμα Χριστουγέννων» και «Χριστουγεννιάτικα Πάρτι», καλό θα ήταν να αναφέρονται στην ιστοσελίδα σας για να επιτύχετε και καλύτερα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης.
  2. Η ενημέρωση μέσω σχετικής καμπάνιας και στα social media θα βοηθήσει στην ενημέρωση των υποψήφιων πελατών σας.
  3. Το μοίρασμα φυλλαδίων στη γειτονιά (καταστήματα, γραφεία κλπ.), όπου θα κοινοποιείται και το σπέσιαλ χριστουγεννιάτικο μενού, είναι ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος για να προσελκύσετε κόσμο από την περιοχή.

Προετοιμάστε το εστιατόριο σας για τα Χριστούγεννα με την MarketEat!

πηγή: CABARE

Scroll to top