Συμβουλές για Εστιατόρια: 6 Συμβουλές που θα Βοηθήσουν το Εστιατόριο σας αυτά τα Χριστούγεννα

Κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, η βιομηχανία εστιατορίων βλέπει έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων που επιλέγουν να τρώνε, να πίνουν και να είναι ευτυχισμένοι. Ο τελευταίος μήνας του έτους προσφέρει στους εστιάτορες τεράστιες δυνατότητες να οδηγήσουν πρόσθετες πωλήσεις, να προσελκύσουν νέους πελάτες και να αρπάξουν το κομμάτι τους από την εορταστική πίτα.

Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι, τα εστιατόρια που σχεδιάζουν έγκαιρα, προετοιμάζουν μια δυνατή στρατηγική και επενδύουν σε εργαλεία για να βοηθήσουν στην προώθηση της επιχείρησής τους, είναι εκείνα που είναι πιθανότερο να έχουν επιτυχία στο να εισπράξουν αυτό το κομμάτι της εορταστικής πίτας.

Είτε η εποχιακή στρατηγική του εστιατορίου σας είναι σωστά στοχευμένη είτε όχι, έχουμε μερικές εξαιρετικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να σχεδιάσετε μπροστά. Η παρακάτω λίστα θα προετοιμάσει το εστιατόριο σας για επιτυχία αυτή την περίοδο των εορτών.

Προετοιμάστε το εστιατόριο σας για τα Χριστούγεννα με την MarketEat!

1. Δημοσιεύσεις Νωρίς, Δημοσιεύσεις Συχνά

Δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος από το παρόν. Η προώθηση του εστιατορίου σας, τουλάχιστον ένα μήνα πριν από τις αργίες, μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι ο χώρος σας είναι ο ιδανικός χώρος για τους πελάτες που επιθυμούν να προγραμματίσουν πάρτι ή εορταστικές συγκεντρώσεις.

Η εφαρμογή μιας συγκεκριμένης καμπάνιας κοινωνικών μέσων δικτύωσης στο Twitter, Instagram και Facebook, μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική μορφή προώθησης για το εστιατόριο σας. Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης σας επιτρέπουν να στοχεύετε άμεσα τους καταναλωτές σας, κάνοντας έτσι μια καμπάνια σε αυτές τις πλατφόρμες τον ιδανικό τρόπο να προσελκύσετε το κοινό σας.

2. Στείλτε γιορτινές ευχές

Είναι η εποχή που νιώθουμε ευτυχισμένοι, τι καλύτερο λοιπόν από το να μοιραστείτε αυτήν την ευτυχία και αγάπη με τις τοπικές επιχειρήσεις και τους τακτικούς σας πελάτες. Δείξτε τους ότι τους σκέφτεστε με μια μικρή ευχετήρια κάρτα, η οποία θα τους επηρεάσει θετικά, αφήνοντας μια μόνιμη καλή εντύπωση για το εστιατόριο σας στο πίσω μέρος των μυαλών των ανθρώπων.

Μπορείτε να δημιουργήσετε δωρεάν ηλεκτρονικές κάρτες σε λίγα λεπτά μέσω ειδικών προγραμμάτων (ρωτήστε μας για αυτά), τα οποία σας επιτρέπουν να στέλνετε εύκολα ηλεκτρονικές κάρτες με το πάτημα ενός κουμπιού.

Bonus Marketing TIP: Για να δείξετε πραγματικά την εκτίμησή σας, συμπεριλάβετε ένα κουπόνι για ένα δωρεάν ποτό ή ορεκτικό στην ηλεκτρονική σας κάρτα για να καταπλήξετε τους πελάτες σας και να οδηγήσετε την κίνηση των εορτών στο εστιατόριο σας.

3. Προσφέρετε ένα μενού με σταθερή τιμή

Ένα μενού με σταθερή τιμή είναι μια εξαιρετική επιλογή για το εστιατόριο σας κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Με την αυξημένη ζήτηση για φαγητό κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, μια μικρότερη έκδοση του μενού σας μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τους πελάτες σας χαρούμενους και τα επίπεδα στρες του προσωπικού σας σε χαμηλά επίπεδα. Το προσωπικό της κουζίνας σας μπορεί να προγραμματίσει καλύτερα τον αριθμό των επισκεπτών και εσείς μπορείτε να εγγυηθείτε για τα έσοδα από κάθε τραπέζι που κάνετε.

Bonus Marketing TIP: Εάν θέλετε να κάνετε κάτι πραγματικά ιδιαίτερο, δοκιμάστε να δημιουργήσετε διαφορετικά μενού με διάφορα σημεία τιμών προκειμένου να προσελκύσετε μια μεγαλύτερη βάση πελατών.

Προετοιμάστε το εστιατόριο σας για τα Χριστούγεννα με την MarketEat!

4. Οργανώστε το πρόγραμμα του προσωπικού σας

Περιορίστε τις υποσχέσεις σας αυτή την περίοδο των Χριστουγέννων με την οργάνωση του προσωπικού σας εκ των προτέρων. Είτε πρόκειται για την πρόσληψη και την κατάρτιση νέων υπαλλήλων, είτε για τον προγραμματισμό των σημερινών σας, βεβαιώστε ότι είναι όλοι κατάλληλα προετοιμασμένοι να αναλάβουν δράση κατά τη διάρκεια της αυξημένης κίνησης των εορτών. Εάν δεν γνωρίζετε πόση πρόσθετη βοήθεια θα χρειαστείτε, αναφερθείτε στις κρατήσεις του περασμένου έτους για να δείτε ποια ώρα ήταν πιο δημοφιλής ή τον αριθμό των επισκεπτών που είχατε συνολικά.

Τα Χριστούγεννα είναι μια στιγμή για τους εργαζόμενους να πάρουν χρόνο μακριά, έτσι εφαρμόστε την αρχή της προτεραιότητας. Όποιος ζητάει πρώτος, παίρνει πρώτος. Είναι καλύτερο για να εξασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία του εστιατορίου κατά τη διάρκεια της έντονης περιόδου των εορτών, να έχετε προγραμματίσει σωστά τις άδειες. Αποφεύγετε έτσι τις απρόοπτες απουσίες ή/και δυσαρέσκεια του προσωπικού σας.

Bonus Marketing TIP: η αυξημένη αμοιβή είναι επίσης ένα μεγάλο κίνητρο για να ενθαρρύνετε το προσωπικό σας να παραμείνει σε μια εποχή ανάγκης.

5. Προετοιμαστείτε για κρατήσεις

Έχετε αρκετά στο πιάτο σας κατά τη διάρκεια των διακοπών? μην αφήνετε τις κρατήσεις να σας επιβραδύνουν. Η επικοινωνία είναι βασική, οπότε ενημερώστε τους πελάτες σας για το τι ακριβώς χρειάζεστε για κρατήσεις. Σε περίπτωση καθυστέρησης και χάσιμο τραπεζιού ή ακύρωσης, να είστε διαφανείς σχετικά με το τι συνεπάγεται η διαδικασία κράτησης.

Σκεφτείτε έξυπνα την εξυπηρέτηση των πελατών σας χρησιμοποιώντας ένα online σύστημα κρατήσεων (πολλά εστιατόρια με τα οποία συνεργαζόμαστε διαπιστώνουν ότι η επένδυση αποδίδει). Το σύστημα αυτό δίνει στους πελάτες σας την ευελιξία να κάνουν κρατήσεις online από την ιστοσελίδα του εστιατορίου σας ή μέσω μιας εφαρμογής όποτε εκείνοι το επιθυμούν. Μην οδηγείτε τους πελάτες σας να κάνουν κράτηση σε ιστοσελίδες τρίτων (π.χ. e-table) που σας χρεώνουν για κάθε κράτηση που δέχεστε.

Bonus Marketing TIP: Ένα σημαντικό κίνητρο για να πετύχετε προκαταβολικά κρατήσεις, είναι η προσφορά μιας έκπτωσης.

6. Διακοσμήστε το εστιατόριο σας

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο στο να προσελκύσει τα βλέμματα των πελατών σας από έναν χώρο που αναδίδει το πνεύμα των Χριστουγέννων. Ένας ζεστός και γιορτινά διακοσμημένος χώρος αποτελεί τον τέλειο τρόπο για να προκαλέσετε και να δημιουργήσετε τη διάθεση στο κοινό σας, ώστε να παραδοθεί στο πνεύμα των εορτών και στις γευστικές σας προτάσεις.

Bonus Marketing TIP: Σκεφθείτε με γνώμονα το προφίλ της επιχείρησης και του κοινού στο οποίο απευθύνεστε.

Συμπέρασμα

Η MarketEat σας συμβουλεύει και σας ενθαρρύνει να ακολουθήσετε τις παραπάνω έξι συμβουλές. Σύντομα το εστιατόριο σας θα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να αυξήσει τα έσοδα του αυτήν την εορταστική περίοδο!

Προετοιμάστε το εστιατόριο σας για τα Χριστούγεννα με την MarketEat!

Scroll to top