Αποτελεσματική χρήση κωδικών QR για εστιατόρια

Παρά τον αρνητικό τύπο που λαμβάνουν οι κωδικοί QR ως αποτέλεσμα ορισμένων παράλογων επιλογών που έχουν γίνει για τη χρήση τους, εξακολουθούν να διατηρούν τη θέση τους ως σημαντικό μέρος της εξέλιξης και της ανάπτυξης του εμπορίου κινητής τηλεφωνίας.

Αν και πολλοί έμποροι του Fortune 500 έχουν ήδη υιοθετήσει κωδικούς QR στο μείγμα μάρκετινγκ τους, η βιομηχανία εστιατορίων – η οποία φαίνεται να είναι ένας από τους τομείς που θα μπορούσαν να επωφεληθούν καλύτερα από τη χρήση των γραμμικών κωδίκων – παρέμεινε ένας από τους τομείς που αργά να τους αγκαλιάσει .

Οι κωδικοί QR είναι εξαιρετικά αποτελεσματικοί για την παράδοση γρήγορων συναλλαγών και σχετικών και έγκαιρων πληροφοριών, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν σημαντική εμπειρία στην εμπειρία του πελάτη του εστιατορίου. Μπορούν να είναι εξαιρετικά χρήσιμα για τη διαφήμιση πραγματικού κόσμου, καθώς και για μενού λήψης και φαγητού.

Τα παρακάτω είναι μόνο δύο από τις πιο επιτυχημένες χρήσεις για κωδικούς QR από εστιατόρια:

Παραγγελία smartphone – μέσω της χρήσης ενός κωδικού QR σε ένα μενού παραλαβής, ένας πελάτης μπορεί να ανακατευθυνθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα παραγγελιών του εστιατορίου, ώστε να μπορεί να γίνει παραγγελία παραλαβής ή παράδοσης. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν όταν έχει γίνει η παραγγελία, παρέχοντας στον καταναλωτή έναν κωδικό QR επιβεβαίωσης που μπορεί στη συνέχεια να παρουσιαστεί στο σημείο πώλησης και να σαρωθεί από ένα μέλος του προσωπικού εστιατορίου για να παραλείψει εντελώς τη γραμμή παραγγελίας.

Κοινωνικά μέσα και φωτογραφίες – αν και πολλά μενού λήψης ή φαγητού παρέχουν περιγραφές κειμένου, πολλοί πελάτες θα εκτιμούσαν να βλέπουν πώς μοιάζει ένα πιάτο. Ένας κωδικός QR που βρίσκεται μέσα στο μενού μπορεί να ανακατευθύνει τους πελάτες σε ιστότοπους φωτογραφιών με τα ονόματα των πιάτων. Όταν αυτές οι φωτογραφίες παρέχονται σε ιστότοπους όπως το Facebook, ενθαρρύνει επίσης την κοινή χρήση μέσω κοινωνικών μέσων.

Πηγή: qrcodepress.com

Scroll to top