SOCIAL MEDIA ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ: Πώς να οργανώσετε έναν πετυχημένο διαγωνισμό στα Social Media για το εστιατόριό σας;

Social Media Marketing Εστιατορίων: Πώς να οργανώσετε έναν πετυχημένο διαγωνισμό στα Social Media για το εστιατόριό σας;

Προβολή άρθρου

Μία από τις καλύτερες τεχνικές μάρκετινγκ είναι τα μικρά δωράκια ανά διαστήματα. Τώρα πλέον με τα social media είναι πολύ εύκολο να οργανώσετε ένα διαγωνισμό και με τον τρόπο αυτό και να διαφημιστείτε και να κάνετε ένα δώρο στους φίλους της επιχείρησής σας.

#1 Αποφασίστε πότε και γιατί θα κάνετε το διαγωνισμό

Επειδή το νόημα είναι να προωθήσετε το μαγαζί σας, καλό θα ήταν ο διαγωνισμός να γίνει για κάποιο λόγο. Μπορείτε να «γιορτάσετε» κάτι σημαντικό για το εστιατόριο/καφέ σας, τα γενέθλια της επιχείρησης ή τους 1000 φίλους σας στο Facebook. Με λίγα λόγια, θέλετε να δείξετε ότι με το δώρο αυτό επιβραβεύετε τους συμμετέχοντες και μοιράζεστε κάτι.

#2 Επιλέξτε ποιο θα είναι το δώρο

Όσο μεγαλύτερο είναι το έπαθλο, τόση περισσότερη συμμετοχή θα έχει, άρα και περισσότερη συζήτηση θα γίνει για το μαγαζί σας. Μπορείτε να επιλέξετε κάποιο δώρο, το οποίο θα παρέχεται από εσάς, όπως ένα δωρεάν γεύμα για δύο, ή μπορείτε να κάνετε ένα οποιοδήποτε άλλο δώρο, για παράδειγμα ένα tablet ή μία ψηφιακή κορνίζα.

#3 Παίξτε σύμφωνα με τους κανόνες

Το κάθε social medium έχει τους δικούς τους κανόνες και πολιτική ορθής χρήσης για τη διενέργεια τέτοιων διαγωνισμών, γι΄αυτό πριν τον «ποστάρετε», διαβάστε καλά τους όρους. Για παράδειγμα στο Facebook, αν και οι περισσότεροι διαγωνισμοί γίνονται με Like και Share από τους συμμετέχοντες, στην πραγματικότητα αυτό απαγορεύεται, όποτε καλύτερα θα ήταν να ζητάτε από τους φίλους σας να κάνουν Like και να αφήνουν ένα σχόλιο.

#4 Σκεφτείτε πώς θα επεξεργαστείτε τα δεδομένα των συμμετεχόντων σας

Μέσα από το διαγωνισμό μπορείτε να συγκεντρώσετε και email αλλά και δημογραφικά στοιχεία για τους συμμετέχοντες, στοιχεία που αργότερα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για πιο στοχευμένο μάρκετινγκ. Για να γίνει αυτό, όμως, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήστε παραπάνω εφαρμογές για την διενέργεια και την επεξεργασία των αποτελεσμάτων, όπως την εφαρμογή Woobox, μέσω της οποίας μπορείτε να κάνετε διαγωνισμούς, αλλά και έρευνες, και να τις κοινοποιήστε στα social media.

#5 Ωραία και artistic παρουσίαση

Για να προσελκύσετε ακόμα περισσότερους συμμετέχοντες, ένα απλό κείμενο στο οποίο μιλάτε για τον διαγωνισμό προφανώς δε φτάνει. Φτιάξτε, λοιπόν, ένα banner, μία σχετική εικόνα ή ένα βίντεο για να τραβήξετε τα βλέμματα.

#6 Κοινοποιήστε τον σε όλα σας τα Social Media

Όσοι περισσότεροι δουν το διαγωνισμό, τόσο καλύτερα. Γι΄αυτό, λοιπόν, μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε το προωθητικό banner/ εικόνα/βίντεο του διαγωνισμού σε όλα τα προφίλ του καφέ/εστιατορίου σας.

#7 Ανακοινώστε δημόσια τον νικητή και ανεβάστε κάτι σχετικό

Αφού κάνετε την κλήρωση ή την καταμέτρηση, ανακοινώστε δημόσια το όνομα του νικητή και βγάλτε μαζί του μία αναμνηστική φωτογραφία κατά την παραλαβή του δώρου την οποία θα κοινοποιήστε στα social media, έτσι ώστε να μην υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία περί στημένου διαγωνισμού.

BONUS…

Μία καλή ιδέα θα ήταν να κερδίζουν όλοι από κάτι μικρό και συμβολικό για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό. Αν, λοιπόν, μπορείτε να το διαχειριστείτε οικονομικά, αναμφίβολα είναι το καλύτερο promo για να αυξήσετε τη συμμετοχή του κοινού στο διαγωνισμό σας.

Πηγή: cabaret.gr Πώς να οργανώσετε έναν πετυχημένο διαγωνισμό στα Social Media;

Scroll to top