Γιορτινές Instagram Marketing Ιδέες για Κάθε Εστιατόριο

Γιορτινές Instagram Marketing Ιδέες για Κάθε Εστιατόριο

Πλέον, τα Χριστούγεννα είναι πολύ κοντά και θα πρέπει να ξεκινήσετε να σκέφτεστε ιδέες για την προώθηση του εστιατορίου σας. Πρόκειται για μια περίοδο όπου όλοι θέλουν να μοιραστούν το εορταστικό κλίμα μαζί με τους αγαπημένους τους. Γι’ αυτό και αναζητούν εστιατόρια για τα οικογενειακά τραπέζια.

Το Instagram αποτελεί το ιδανικό κοινωνικό δίκτυο για ν’ αναδείξετε το εορταστικό μενού σας και να αυξήσετε τις κρατήσεις σας. Μάλιστα, το 30% του κοινού ηλικίας 18-35 δε θα προτιμήσει ένα εστιατόριο που δεν έχει προσεγμένη στρατηγική στο Instagram.

Παρακάτω, θ’ ανακαλύψετε ορισμένες απ’ τις πιο αποτελεσματικές ιδέες για να διαμορφώσετε την Instagram marketing στρατηγική του εστιατορίου σας.

#1 Παρουσιάστε τα Εορταστικά Πιάτα σας

Μια καλή ιδέα για να εμπλουτίσετε το περιεχόμενό σας στο Instagram είναι να παρουσιάσετε τα πιάτα που έχετε ετοιμάσει ειδικά για τις γιορτές. Αυτές οι αναρτήσεις θα δημιουργήσουν προσδοκίες στο κοινό σας, αλλά θα λειτουργήσουν και σαν έμπνευση. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ψηφιακό κατάλογο QR, τον οποίο μπορείτε να ενσωματώσετε σ’ αυτές.  Μια καλή ιδέα είναι να τις συνοδεύσετε και με συμβουλές για το πώς μπορούν να κάνουν τα τραπέζια τους στο σπίτι πιο ιδιαίτερα.

#2 Δώστε Έμφαση στη Γιορτινή Διακόσμηση του Χώρου σας

Μια ακόμα ιδέα είναι ν’ αναδείξετε τη διακόσμηση του χώρου σας. Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι ιδιαίτερη και το κοινό αναζητά τους χώρους που θα δημιουργήσουν τη σωστή ατμόσφαιρα. Αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό στην εστίαση, όπου δε θέλουν απλά να δειπνήσουν. Γι’ αυτό και θα πρέπει να δείξετε πως στο εστιατόριό σας θα βρουν αυτό που αναζητούν.

#3 Μοιραστείτε τις Ευχές σας

Τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά πρέπει να κάνετε μια ανάρτηση με τις ευχές σας. Οι συγκεκριμένες δημοσιεύσεις πρέπει να είναι σύντομες και να μεταφέρουν την ευγνωμοσύνη και τις ελπίδες σας για το μέλλον. Παρόλο που είναι μια απλή ιδέα, το κοινό σας θα το εκτιμήσει.

#4 Κάντε Έναν Απολογισμό στη Χρονιά που Πέρασε

Η περίοδος των Χριστουγέννων πέφτει την ίδια χρονική στιγμή με το τέλος της χρονιάς. Γι’ αυτό το λόγο, είναι η ιδανική στιγμή για να κάνετε έναν απολογισμό στη χρονιά που πέρασε. Ενδεικτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε μικρά βίντεο στα οποία οι σεφ και το προσωπικό σας μοιράζονται αξιομνημόνευτες στιγμές από τη χρονιά που πέρασε. 

#5 Μεταφέρετε τους Ακόλουθούς σας στην Κουζίνα

Τα κοινωνικά δίκτυα σας προσφέρουν τη μοναδική ευκαιρία να μεταφέρετε το κοινό σας στην κουζίνα του εστιατορίου. Έτσι, μπορείτε να εντάξετε στην Instagram στρατηγική σας δημοσιεύσεις που παρουσιάζουν τη δημιουργία των πιάτων σας. Μ’ αυτό τον τρόπο, οι ακόλουθοι θα δουν το μεράκι και την αγάπη που μπαίνει σε κάθε πιάτο. Αυτό είναι σημαντικό τόσο για όσους θέλουν να επισκεφτούν το χώρο σας, όσο και γι’ αυτούς που θα χρησιμοποιήσουν τη mobile εφαρμογή σας για delivery.

#6 Υπενθυμίστε πως οι Γιορτές Είναι Ιδανικές για Οικογενειακά Τραπέζια

Η Instagram marketing στρατηγική σας πρέπει να επικεντρώνεται στην αύξηση των κρατήσεων κατά την εορταστική περίοδο. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να δημιουργήσετε αναρτήσεις που αναδεικνύουν τη σημασία των οικογενειακών τραπεζιών αυτή την περίοδο. Υπενθυμίστε ότι ένα δείπνο είναι το καλύτερο για τους αγαπημένους σας μιας και έρχεστε πιο κοντά όταν μοιράζεστε ένα καλομαγειρεμένο γεύμα. Φυσικά, θα πρέπει να έχετε κι ένα άριστο σύστημα online κρατήσεων ώστε να διευκολύνετε το κοινό σας.

#7 Ξεκινήστε Διάλογο με το Κοινό σας

Ακόμα μια ιδέα κατάλληλη για την εορταστική Instagram marketing στρατηγική σας είναι να κάνετε ερωτήσεις στους ακόλουθούς σας. Αυτές οι ερωτήσεις στοχεύουν ν’ αυξήσουν το engagement των δημοσιεύσεών σας. Όσο υπάρχει διάλογος τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η επιτυχία της στρατηγικής σας.

Όλα τα εστιατόρια περιμένουν την εορταστική περίοδο, κατά την οποία αυξάνεται η κίνηση. Με την κατάλληλη Instagram marketing στρατηγική μπορείτε να αναδείξετε το εστιατόριό σας και ν’ αυξήσετε τις κρατήσεις σας.

Η MarketΕat προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις σε εστιατόρια, αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία της για την καλύτερη προώθησή τους. Απευθυνθείτε σε εμάς για να σχεδιάσουμε μαζί τη στρατηγική που θα φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα για την επιχείρησή σας.

Scroll to top