Ιστοσελίδες Εστιατορίων: 5 Συνηθισμένα λάθη σε website εστιατορίων και πως να τα διορθώσετε

Η ιστοσελίδα του εστιατορίου σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία marketing, αφού συνήθως είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάει ο πελάτης πριν σας επισκεφτεί για πρώτη φορά. Μία σωστά σχεδιασμένη ιστοσελίδα θα σας φέρει πελάτες, αλλά μία ιστοσελίδα με σοβαρές ελλείψεις και λάθη, μπορεί να έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Γι’αυτό, λοιπόν, σιγουρευτείτε ότι η ιστοσελίδα σας διαθέτει τα παρακάτω στοιχεία:

1. Responsive

Κατάλληλα διαμορφωμένη για κινητό τηλέφωνο αλλά και για tablet.

2. Χωρίς μουσική υπόκρουση

Σκεφτείτε σε πόσο άβολη θέση θα φέρετε τους πελάτες σας εάν κοιτάξουν την ιστοσελίδα σας στο γραφείο τους.

3. Το menu σε σωστή μορφή

Το menu πρέπει να παρουσιάζεται σε μία σελίδα της ιστοσελίδας προς διευκόλυνση του χρήστη. Εάν το menu είναι σε μορφή PDF, ο χρήστης θα χρειαστεί να μεταβεί σε δεύτερο link για να το δει με αποτέλεσμα να αποθαρρυνθεί, εάν έχει συνδεθεί με το κινητό του και έχει περιορισμένη ταχύτητα δικτύου.

4. Καλές φωτογραφίες

Οι φωτογραφίες είναι απαραίτητες για να προσελκύσετε κοινό, όμως οι κακές φωτογραφίες το πιθανότερο να το απωθήσουν. Ίσως σε αυτήν την περίπτωση θα ήταν καλύτερο να προσλάβετε έναν επαγγελματία φωτογράφο, ώστε να εξασφαλίσετε ελκυστικές φωτογραφίες των πιάτων και του χώρου σας.

5. Στοιχεία Επικοινωνίας

Οι πληροφορίες – όπως το τηλέφωνο και το email επικοινωνίας, η διεύθυνση του εστιατορίου σας και οι ώρες που είστε ανοιχτά – πρέπει να είναι διακριτές και εύκολα προσβάσιμες στο χρήστη, ώστε να μην χρειάζεται να ψάξει αρκετά για να τις βρει.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω και σε συνδυασμό με δικές σας προσωπικές πινελιές, μπορείτε να δημιουργήσετε μία εύχρηστη, χρήσιμη και ελκυστική ιστοσελίδα, ιδανική διαφήμιση για το χώρο σας!

Πως θα τα διορθώσετε;

Υπάρχουν 2 τρόποι για να διορθώνουν τα σχεδιαστικά λάθη και οι τυχόν παραλήψεις. Σημειώστε όμως ότι αν η ιστοσελίδα σας είναι παλιάς τεχνολογίας, ίσως θα ήταν καλύτερα να σκεφτείτε την αντικατάστασή της με μια καινούργια.

1. Επέμβαση στην υπάρχουσα ιστοσελίδα για βελτιστοποίηση.
2. Επανασχεδιασμος της ιστοσελίδας

Πηγή: cabare.gr Συνήθη λάθη σε ιστοσελίδες εστιατορίων

Scroll to top