Κορονοϊός: Κανόνες λειτουργίας εστίασης

Όλοι οι κανόνες λειτουργίας για την επανέναρξη της εστίασης, άνοιγμα εστίασης 2021

Ξεκινάει στις 3 Μαΐου η λειτουργικά των επιχειρήσεων εστίασης, μόνο στους εξωτερικούς χώρους και με υποχρεωτική πραγματοποίηση διαγνωστικού τεστ δυο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό. Αυτό θα ανακοινωθεί σε λίγη ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης.

Έτσι θα λειτουργήσει η εστίαση το καλοκαίρι 2021

Άνοιγμα εστίασης 2021: Γενικοί Κανόνες Λειτουργίας Επιχειρήσεων Εστίασης

Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με τον ΚΑΔ 56.10, υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο/ΚΑΔ 56.30.10.03, υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια/ΚΑΔ 56.30.10.06, υπηρεσίες καφετέριας/ΚΑΔ 56.30.10.07, υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακό καφενείο/ΚΑΔ 56.30.10.14. Σύμφωνα με την απόφαση, επιτρέπεται μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι, επιτρέπονται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών, πρέπει να γίνεται απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια, είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι, είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας από το προσωπικό αλλά και από τους πελάτες που είναι σε αναμονή (ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ).

Απόσταση τραπεζιών σε εστιατόρια

Οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με τη διάταξη (90 cm – 1,2 m- 1,8m), επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες με τη χρήση δύο σκαμπό μαζί. Η επόμενη δυάδα θα βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρου. Κλειστά θα παραμένουν οι επιχειρήσεις από 11 τη νύχτα μέχρι 5 το πρωί αλλά εξαιρούνται οι υπηρεσίες ντελίβερι με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ. Οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν, όταν τους ζητηθεί στον έλεγχο θα πρέπει να φαίνεται από το TAXIS, ότι ο ΚΑΔ αποτελεί κυρία δραστηριότητα πριν την 1η Μαρτίου 2020. Παραμένουν σε αναστολή οι επιχειρήσεις που έχουν ΚΑΔ 5621 και 5630 και οι οκταψήφιοι αυτών.

Ποια θα είναι η διάταξη των τραπεζιών (απόσταση τραπεζιών σχεδιάγραμμα)

1. Διάταξη τραπεζοκαθισμάτων, στον ενδιάμεσο χώρο τον οποίων, δεν τοποθετείται κάθισμα.

Απόσταση τραπεζιών σε εστιατόρια: Διάταξη τραπεζοκαθισμάτων, στον ενδιάμεσο χώρο τον οποίων, δεν τοποθετείται κάθισμα.

2. Διάταξη τραπεζοκαθισμάτων στον ενδιάμεσο χώρο τον οποίων, τοποθετούνται καθίσματα μόνο στο ένα εκ των δύο τραπεζιών.

Απόσταση τραπεζιών σε εστιατόρια: Διάταξη τραπεζοκαθισμάτων στον ενδιάμεσο χώρο τον οποίων, τοποθετούνται καθίσματα μόνο στο ένα εκ των δύο τραπεζιών.

3. Διάταξη τραπεζοκαθισμάτων με καθίσματα στον ενδιάμεσο χώρο και των δύο τραπεζιών.

Απόσταση τραπεζιών σε εστιατόρια: Διάταξη τραπεζοκαθισμάτων με καθίσματα στον ενδιάμεσο χώρο και των δύο τραπεζιών.

Γενικοί Κανόνες Λειτουργίας Επιχειρήσεων Εστίασης

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top