Πως φτιάχνω μενού με qr code για το εστιατόριο μου

Πως φτιάχνω μενού με qr code για το εστιατόριο μου

Οι κωδικοί QR είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει και θέλει να διευκολύνει τους πελάτες να κάνουν μια ενέργεια με το έξυπνο τηλέφωνό τους. Αντί να τους ζητήσουν να πληκτρολογήσουν δυνητικά μεγάλα URL, μπορούν απλώς να σαρώσουν τον κώδικα με την κάμερα του έξυπνου τηλεφώνου τους και θα τους μεταφέρει αυτόματα σε μια ιστοσελίδα. Μπορούν επίσης να κάνουν άλλες ενέργειες όπως αποστολή μηνύματος κειμένου, δημιουργία email ή ακόμη και κλήση αριθμού.

Μετά την επανεκκίνηση της εστίασης και τις συστάσεις του ΕΦΕΤ προς τους ιδιοκτήτες να εφοδιαστούν με ανέπαφα μενού, η τρέλα του qr menu καλά κρατεί.

Ήρθε όμως η στιγμή να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους..οπότε ας ξεκινήσουμε από τα βασικά!

Τι είναι το ο κώδικας QR;

Ο κώδικας QR είναι ένας γραμμωτός κώδικας (barcode) δύο διαστάσεων, που δημιουργήθηκε από την ιαπωνική εταιρεία Denso-Wave το 1994. Το “QR” προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων “Quick Response” (Γρήγορη Ανταπόκριση), γιατί οι δημιουργοί του είχαν ως κύριο σκοπό τα δεδομένα, που περιέχονται στον κώδικα, να αποκωδικοποιούνται με μεγάλη ταχύτητα. Ο Κώδικας QR είναι πολύ διαδεδομένος στην Ιαπωνία, όπου αποτελεί το πιο δημοφιλές είδος κώδικα δύο διαστάσεων.

el.wikipedia.org

Πως γίνεται η σάρωση ελληνιστί σκανάρισμα

Η σάρωση ενός κώδικα QR, γίνεται με την βοήθεια ενός έξυπνου κινητού. Για να γίνει αυτό, ο χρήστης χρειάζεται μία εφαρμογή η οποία μετατρέπει την κάμερα του κινητού σε σαρωτή κώδικα QR.

Παράδειγμα χρήσης κώδικα qr

Μέσα σε ένα κώδικα QR μπορεί να αποθηκευτεί, π.χ., ένας σύνδεσμος προς μια ιστοσελίδα. Ο χρήστης σαρώνει με το κινητό του τηλέφωνο τον κώδικα QR και πλοηγείται αυτόματα στην ιστοσελίδα. Αυτή η πράξη της σύνδεσης από το φυσικό κόσμο είναι γνωστή ως hardlink ή υπερσύνδεση με φυσικό κόσμο. Οι χρήστες μπορούν, επίσης, να δημιουργήσουν και να εκτυπώσουν τους δικούς τους κώδικες QR με χρήση διάφορων ελεύθερων λογισμικών παραγωγής κώδικα QR που υπάρχουν στο δίκτυο. Μέσα μπορούν να αποθηκεύσουν όποιο μήνυμα θέλουν.

Τι είναι το QR Menu;

Το qr menu λοιπόν δεν είναι τίποτε άλλο από ένας κώδικας qr που παραπέμπει στο μενού σας online, όπου αυτό βρίσκεται. Είτε στην ιστοσελίδα του εστιατορίου, είτε σε μια φωτογραφία του μενού σας η οποία είναι αποθηκευμένη στο διαδίκτυο, είτε σε μια web εφαρμογή ψηφιακού καταλόγου.

Πως φτιάχνω QR Menu

Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι από τους οποίους μπορείτε να αποκτήσετε έναν κωδικό QR. Πολλοί είναι δωρεάν, αλλά θα χρεώνονται για διευρυμένες υπηρεσίες. Διαπιστώσαμε ότι το qrcode-monkey.com έχει εξαιρετικές επιλογές προσαρμογής δωρεάν, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να προσθέσετε το λογότυπο της επιχείρησής σας, να αλλάξετε χρώματα και στυλ. Έχουν επίσης πληρωμένες επιλογές που μπορεί να θέλετε να εξερευνήσετε με ακόμη μεγαλύτερη προσαρμογή.

Σε αυτό το σεμινάριο θα φτιάξουμε έναν απλό κωδικό QR που θα κατευθύνει τους πελάτες μας σε μια ιστοσελίδα με το μενού μας σε αυτήν. Θα χρειαστείτε τη διεύθυνση URL της ιστοσελίδας στην οποία βρίσκεται το μενού σας και το λογότυπό σας (αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα). Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το κάνετε αυτό σε υπολογιστή, όχι στο τηλέφωνο ή το tablet σας.

Θα χρησιμοποιήσουμε το New South του Deacon ως παράδειγμα. Το μενού του Deacon βρίσκεται στη διεύθυνση https://deaconsnewsouth.com/eat/

Θα επικολλήσουμε τη διεύθυνση url του μενού στη γραμμή URL σας.

Πως φτιάχνω QR Menu – Πως κάνω QR Μενού

Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε χρώματα εάν θέλετε. Έχουμε κολλήσει με το μαύρο. Το μαύρο μελάνι φαίνεται ευκρινές και τραγανό, καθιστώντας εύκολη τη σάρωση των φωτογραφικών μηχανών. Μπόνους, μαύρο μελάνι είναι το λιγότερο ακριβό για εκτύπωση.

Εάν θέλετε να προσθέσετε το λογότυπό σας, μπορείτε να το κάνετε στο επόμενο βήμα. Απλώς κάντε κλικ στο κουμπί μεταφόρτωσης εικόνας και θα μπορείτε να ανεβάσετε το λογότυπό σας εκεί.

Πως φτιάχνω QR Menu – Πως κάνω QR Μενού

Στη συνέχεια, μπορείτε να προσαρμόσετε το σχέδιό σας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μόλις το έχετε όπως σας αρέσει, κάντε κλικ στο πράσινο κουμπί Δημιουργία κώδικα QR. Ο ιστότοπος θα δημιουργήσει τον κωδικό σας και, στη συνέχεια, μπορείτε να τον κατεβάσετε.

Πως φτιάχνω QR Menu – Πως κάνω QR Μενού

Μια σημείωση για τη λήψη: Τα αρχεία PNG μπορούν να χρησιμοποιηθούν από σχεδόν όλους, είτε χρησιμοποιείτε το Microsoft Word ή τα Έγγραφα Google για να δημιουργήσετε μια αφίσα ή μια σκηνή πίνακα. Ωστόσο, ένα EPS είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν εργάζεστε με έναν γραφίτη ή έχετε πρόσβαση σε προγράμματα σχεδίασης όπως το Adobe Photoshop, το Illustrator ή το Indesign. Πώς θα το χρησιμοποιείτε και ποιος θα το χρησιμοποιήσει θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τον τύπο αρχείου που πρέπει να κατεβάσετε.

Έχουμε δημιουργήσει ένα πρότυπο Microsoft Word που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για μια σκηνή τραπεζιού, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε κάνοντας κλικ εδώ. Στο πρότυπο χρησιμοποιούμε την επιλογή αρχείου PNG για τον κωδικό QR.

Πως φτιάχνω QR Menu – Πως κάνω QR Μενού

Αντικαταστήστε το δείγμα κώδικα QR με το δικό σας που κατεβάζετε από το QR Code Monkey. Κάντε δεξί κλικ στις εικόνες κωδικού QR στο έγγραφο του Word και επιλέξτε Αλλαγή εικόνας. Βρείτε τον κωδικό QR που έχετε λάβει και επιλέξτε αυτό το αρχείο.

Μη διστάσετε να αλλάξετε γραμματοσειρές για να ταιριάζει με την επωνυμία σας και να προσαρμόσετε τη γλώσσα ανάλογα με τις ανάγκες.

Όταν εκτυπώνετε, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα απόθεμα κάρτας. Το απόθεμα κάρτας 65 lb είναι άμεσα διαθέσιμο και συνήθως λειτουργεί καλά στους περισσότερους εκτυπωτές. Μόλις εκτυπωθεί, απλώς διπλώστε προς τα κάτω το κέντρο, δημιουργώντας μια σκηνή 5,5 x 8,5.

Όλοι στην MarketEat εύχονται τα καλύτερα εστιατόρια των συνεργατών μας!

Scroll to top