Πώς να βελτιστοποιήσετε την καταχώριση του εστιατορίου σας στο Tripadvisor

Πώς να βελτιστοποιήσετε την καταχώριση του εστιατορίου σας στο Tripadvisor

Το Tripadvisor δεν είναι απλώς ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός ιστότοπος στον κόσμο. Είναι και ένας από τους μεγαλύτερους ιστότοπους του κόσμου για εστιατόρια. Συνδεθείτε με εκατομμύρια πιθανούς πελάτες και κερδίστε το προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών σας βελτιστοποιώντας την καταχώρισή σας στο Tripadvisor.

1. Επιβεβαίωση και επεξεργασία στοιχείων επιχείρησης

Επιβεβαιώστε ότι όλα τα στοιχεία στην καταχώρισή σας είναι σωστά. Προκειμένου να κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή, θα πρέπει να εγγραφείτε ως ιδιοκτήτης εάν δεν το έχετε ήδη κάνει. H εγγραφή γίνεται γρήγορα και δωρεάν.

Μόλις εγγραφείτε, επαληθεύστε το όνομα, τη διεύθυνση και το τηλέφωνο του εστιατορίου σας, καθώς και τους συνδέσμους για τον ιστότοπο και το email σας. Οποιαισδήποτε αλλαγές μπορούν να γίνουν στο Κέντρο Διαχείρισης κάνοντας κλικ στην ενότητα Όνομα και περιγραφή στην καρτέλα «Διαχείριση καταχώρισης». Από εκεί, μπορείτε να ενημερώσετε ή να προσθέσετε πληροφορίες και εφόσον είστε ο επίσημος αντιπρόσωπος της επιχείρησης, οι αλλαγές σας θα αντικαταστήσουν υπάρχον περιεχόμενο.

Από εκεί, βεβαιωθείτε ότι οι ώρες λειτουργίας σας είναι ακριβείς στην ενότητα Ώρες στην καρτέλα «Διαχείρισης καταχώρισης». Θα είστε σε θέση να ορίσετε ώρες για κάθε μέρα που είστε ανοικτά και να υποδείξετε πότε είστε κλειστά.

Θα πρέπει επίσης να αναφέρετε τους τύπους κουζίνας που προσφέρετε, τα γεύματα που σερβίρετε, το εύρος των τιμών των γευμάτων και άλλα χαρακτηριστικά ή παροχές που προσφέρετε στην ενότητα Κουζίνες και παροχές στην καρτέλα «Διαχείριση καταχώρισης». Προσθέτοντας ακριβείς και λεπτομερείς πληροφορίες βοηθάτε τους πελάτες να πραγματοποιήσουν κράτηση και τους δίνετε μια καλύτερη εικόνα για το εστιατόριό σας και όλα όσα προσφέρετε. Για έναν πλήρη οδηγό για το πώς να ενημερώσετε όλα τα στοιχεία του εστιατορίου σας, κάντε κλικ εδώ.

2.  Ανεβάστε φωτογραφίες 

Οι πελάτες επιλέγουν με βάση αυτό που βλέπουν. Και μάλιστα, μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι εστιατόρια με 11-20 φωτογραφίες έχουν διπλάσια αλληλεπίδραση με υποψήφιους πελάτες σε σχέση με άλλα που δεν έχουν καμία φωτογραφία. Όσο περισσότερες φωτογραφίες υπάρχουν στην καταχώρισή σας, τόσο το καλύτερο. 

Ως ιδιοκτήτης, μπορείτε να ανεβάσετε απεριόριστο αριθμό φωτογραφιών του εστιατορίου σας. Μοιραστείτε λαχταριστές φωτογραφίες του φαγητού σας ή εικόνες που δίνουν στους πιθανούς πελάτες μια ιδέα για την ατμόσφαιρα – είτε αυτή είναι ρομαντική, οικογενειακή είτε πρόκειται για ένα τοπικό μπαράκι.

Στη συνέχεια, επιλέξτε μια ελκυστική κύρια φωτογραφία για να κάνετε μια έντονη και θετική πρώτη εντύπωση στους πιθανούς πελάτες. Να αλλάζετε συχνά αυτήν την εικόνα, έτσι ώστε η καταχώρισή σας να μένει φρέσκια και να διατηρείται ζωντανό το ενδιαφέρον των επισκεπτών με το πέρασμα του χρόνου. Μπορείτε να διαχειρίζεστε τις φωτογραφίες του εστιατορίου σας μέσω του Κέντρου Διαχείρισης. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε τον οδηγό μας για τη διαχείριση των φωτογραφιών στο Tripadvisor.

3. Βάλτε την καταχώρισή σας στον χάρτη 

Οι χάρτες βοηθούν τους επισκέπτες να τοποθετήσουν το εστιατόριό σας εντός της περιοχής που επισκέπτονται και να σχεδιάσουν καλύτερα το ταξίδι τους. Εάν η καταχώρισή σας δεν βρίσκεται στον χάρτη ή εάν η επιχείρησή σας εμφανίζεται σε λάθος τοποθεσία, μπορείτε να την ενημερώσετε μέσω του Κέντρου Διαχείρισης, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  • Συνδεθείτε στο Κέντρο Διαχείρισης.
  • Επιλέξτε «Τοποθεσία» από την καρτέλα «Διαχείριση καταχώρισης».
  • Ενημερώστε την ταχυδρομική σας διεύθυνση και τον ταχυδρομικό κώδικα και κάντε κλικ στο κουμπί «Υποβολή». Έχετε υπόψη ότι αν η πόλη/κωμόπολη ή η πολιτεία/επαρχεία σας είναι λάθος, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες.
  • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Επαλήθευση επισήμανσης στον χάρτη» και τοποθετήστε την καρφίτσα στη σωστή τοποθεσία – προτείνουμε την κεντρική είσοδο ή το πάρκινγκ σας. 
  • Κάντε κλικ στο «Επιβεβαίωση». Η τοποθεσία σας θα ενημερωθεί στον ιστότοπο εντός 24 ωρών.

4. Προσθέστε το μενού σας

Προσθέτοντας έναν σύνδεσμο με το μενού στην καταχώριση του εστιατορίου σας, μπορείτε να παρουσιάζετε εύκολα τα πιάτα σας στους πιθανούς πελάτες. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι να ανεβάσετε έναν σύνδεσμο προς το μενού στον ιστότοπό σας. Αυτό μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας στο «Μενού» κάτω από την καρτέλα «Διαχείριση καταχώρισης» και πληκτρολογώντας ή αντιγράφοντας και επικολλώντας το URL του μενού σας.

Το δεύτερο είναι μέσω των συνεργασιών του Tripadvisor με το SinglePlatform ή το Yext. Εάν η επιχείρησή σας συνεργάζεται με μία από αυτές τις εταιρείες, ο σύνδεσμος του μενού σας θα εμφανιστεί αυτόματα στην καταχώρισή σας στο Tripadvisor. Μετά την εγγραφή σας με έναν από τους συνεργάτες μας, θα χρειαστούν 10-14 ημέρες μέχρι να εμφανιστεί ο σύνδεσμος. Για να επεξεργαστείτε το μενού χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο, επικοινωνήστε απευθείας με το SinglePlatform ή το Yext.

5. Προσθέστε ένα κουμπί κράτησης

Δώστε στους πελάτες τη δυνατότητα να κάνουν κρατήσεις απευθείας από την καταχώρισή σας στο Tripadvisor πραγματοποιώντας εγγραφή στο TheFork ή το OpenTable. Εγγραφείτε με έναν από τους δύο συνεργάτες και ένα κουμπί «Κράτηση» θα προστεθεί αυτόματα στην καταχώρισή σας στο Tripadvisor ώστε να μπορέσετε να ξεκινήσετε να μετατρέπετε επισκέπτες της σελίδας σας σε πελάτες.

6. Επιτρέψτε στους χρήστες να παραγγείλουν φαγητό

Δώστε στους πελάτες που κάνουν περιήγηση στην καταχώριση του εστιατορίου σας την άνεση της παράδοσης στον χώρο τους όπου κι αν βρίσκονται. Εγγραφείτε στο Deliveroo ή το Grubhub (προς το παρόν διαθέσιμο μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες) και ένα κουμπί «Παραγγελία online» θα προστεθεί στην καταχώρισή σας. Έτσι, οι πελάτες θα μπορούν να παραγγέλνουν φαγητό εύκολα και γρήγορα απευθείας από την καταχώρισή σας, είτε βρίσκονται εν κινήσει είτε είναι στο σπίτι τους.

7. Ενθαρρύνετε πελάτες να γράψουν κριτικές

Περισσότερες κριτικές για την επιχείρησή σας σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες για κριτικές τεσσάρων και πέντε αστέρων που μπορούν να σας βοηθήσουν να ανεβείτε στις κατατάξεις του Tripadvisor. Ρίξτε μια ματιά στα δωρεάν εργαλεία που είναι διαθέσιμα στην καρτέλα «Κριτικές» στο Κέντρο Διαχείρισης τα οποία θα σας βοηθήσουν να ενθαρρύνετε τους ταξιδιώτες να γράψουν κριτικές, όπως μεταξύ άλλων τα widget, την πλατφόρμα email της Εξπρές Κριτικής, προσαρμοσμένες κάρτες και φυλλάδια.

8. Αναδείξτε την καταχώρισή σας στο Tripadvisor

Θέλετε οι τωρινοί πελάτες σας ή οι περαστικοί να γνωρίζουν ότι είστε καταχωρισμένοι στο Tripadvisor; Ζητήστε ένα αυτοκόλλητο Tripadvisor για τη βιτρίνα σας για να δείξετε στους πελάτες ότι εκτιμάτε τη γνώμη τους και για να τους ενθαρρύνετε να γράψουν μια κριτική για την επιχείρησή σας. Αν έχετε κερδίσει ένα βραβείο Traveller’s Choice ή ένα Πιστοποιητικό Διάκρισης, μπορείτε επίσης να ζητήσετε ειδικά αυτοκόλλητα ή πλακέτες στο Κέντρο Διαχείρισης για να προωθήσετε τη νίκη σας. Για μια πλήρη λίστα των δωρεάν εργαλείων που είναι διαθέσιμα για τη συλλογή περισσότερων κριτικών για την επιχείρησή σας, κάντε κλικ εδώ.  

9. Προσθέστε ένα widget στον ιστότοπό σας

Ένας τέλειος τρόπος για να διαδώσετε τα νέα για την καταχώρισή σας είναι να προσθέσετε ένα widget του Tripadvisor στον ιστότοπό σας. Τα widget μπορούν να προβάλλουν τις υπάρχουσες κριτικές σας και να ενθαρρύνουν τους πελάτες να γράψουν καινούργιες. Πηγαίνετε στο www.tripadvisor.com.gr/Widgets και πληκτρολογήστε το όνομα του εστιατορίου σας για να βρείτε widget για την επιχείρησή σας. Ρίξτε μια ματιά σε αυτόν τον οδηγό για περισσότερες πληροφορίες για την εγκατάστασή τους.

10. Απαντήστε σε κριτικές

Σε μια πρόσφατη έρευνα, ως και το 94% των ερωτηθέντων σε κάποιες αγορές επεσήμαναν ότι έχουν διαβάσει μια απάντηση από τη διεύθυνση σε μια κριτική στο Tripadvisor. Απαντώντας τακτικά σε κριτικές μπορείτε να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό και να εξασφαλίσετε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ανεξαρτήτως του αν η κριτική είναι θετική ή αρνητική, η απάντηση σε μια κριτική δείχνει ότι παίρνετε στα σοβαρά την εξυπηρέτηση των πελατών και σας δίνει μια ευκαιρία να πείτε τη δική σας εκδοχή της ιστορίας. Αν χρειάζεστε λίγη βοήθεια για να ξεκινήσετε, ορίστε ο οδηγός μας για τις απαντήσεις σε κριτικές.

11. Προσελκύστε επισκεψιμότητα στην καταχώριση με τις Διαφημίσεις Tripadvisor

Οι Διαφημίσεις Tripadvisor προσελκύουν επισκεψιμότητα στην καταχώρισή σας στο Tripadvisor προωθώντας το εστιατόριό σας σε αποκλειστικές διαφημιζόμενες τοποθετήσεις. Οι διαφημίσεις στοχεύουν ένα συγκεκριμένο κοινό από πελάτες που ψάχνουν για ένα μέρος για φαγητό στην περιοχή σας. Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε μια εκστρατεία μέσα σε λίγα λεπτά. Μάθετε περισσότερα στη διεύθυνση www.tripadvisor.com.gr/Restaurant_Ads.

12. Κάντε αναβάθμιση στο Tripadvisor Premium

Βελτιστοποιήστε τη σελίδα σας και μετατρέψτε τους online επισκέπτες σε πελάτες κάνοντας αναβάθμιση στο Tripadvisor Premium για Εστιατόρια. Το Tripadvisor Premium σάς δίνει πρόσβαση σε αποκλειστικά εργαλεία για να αναδείξετε ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει το εστιατόριό σας. Τα εργαλεία αυτά περιλαμβάνουν: το Storyboard, ένα εντυπωσιακό βίντεο που προβάλλει ακριβώς αυτά που προσφέρει το εστιατόριό σας, τους 3 κορυφαίους λόγους για να φάει κανείς εδώ, όπου μπορείτε να επισημάνετε όσα λένε οι πελάτες για την επιχείρησή σας για να πείσετε πιθανούς πελάτες να επιλέξουν το εστιατόριό σας και την Αγαπημένη Κριτική, δηλαδή την ικανότητα να καρφιτσώσετε μια κριτική της επιλογής σας κοντά στην κορυφή της ενότητας Κριτικές της καταχώρισής σας. Μάθετε περισσότερα για το Tripadvisor Premium για Εστιατόρια και πώς να εγγραφείτε εδώ.

Πηγή: TripAdvisor

Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας! Προσφέρουμε υπηρεσίες marketing εστιατορίων και διαχείρισης κριτικών εστιατορίου για το TripAdvisor.

Scroll to top