ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ: Πως να προετοιμάσετε το εστιατόριο σας για την Ημέρα της Γυναίκας

Συμβουλές για Εστιατόρια: Πως να προετοιμάσετε το εστιατόριο σας για την Ημέρα της Γυναίκας

Στις 8 Μαρτίου, οι γυναίκες έχουν την τιμητική τους. Η Ημέρα της Γυναίκας σηματοδοτεί μια γιορτή που υπενθυμίζει την αγάπη, την εκτίμηση και τα ίσα δικαιώματα, που με πολύ κόπο διεκδικήθηκαν. Με αφορμή, λοιπόν, αυτόν τον αγώνα και το γενικότερο κλίμα της ημέρας δεν είναι καθόλου λίγες οι παρέες γυναικών που θα αποφασίσουν να βγουν για ένα φαγητό, ένα ποτό και γενικότερα διασκέδαση.

Παρακάτω, λοιπόν, ακολουθούν μερικές ιδέες, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο και καλύτερα αυτήν την ιδιαίτερη για τις γυναίκες μέρα.

Αρχικά, θα πρέπει να προετοιμαστείτε σωστά. Μια πολύ σωστή σκέψη είναι να λειτουργήσετε με τη λογική των μεγάλων τραπεζιών στο στήσιμο, αφού συνήθως οι γυναικοπαρέες είναι μεγάλες. Την ημέρα της γυναίκας, συνηθίζουν, με άλλα λόγια, να βγαίνουν πολλές γυναίκες μαζί, άρα ένα τραπέζι για τουλάχιστον 6 άτομα είναι ο κανόνας.

Πέραν τη διαμόρφωσης του χώρου, το προσωπικό οφείλει αυτήν την ημέρα να συμπεριφερθεί στο γυναικείο του πελατειακό κοινό με τον πλέον ευγενικό τρόπο. Το service θα πρέπει να είναι, το λιγότερο, επαρκές, ενώ η ευγένεια και οι πολύ διακριτικές φιλοφρονήσεις θα κάνουν τις γυναίκες αυτές να νιώσουν πραγματικά υπέροχα.

Αυτή η μέρα χρειάζεται, φυσικά, και την κατάλληλη διακόσμηση. Τα λουλούδια έχουν κεντρικό ρόλο, με πιο ασφαλή λύση τα κόκκινα τριαντάφυλλα. Ωστόσο, το ίδιο κλίμα μπορεί εύκολα να δημιουργηθεί και με άλλα λουλούδια. Μια όμορφη εναλλακτική είναι σε κάθε σερβίτσιο να υπάρχει και ένα λουλούδι ειδικά για την επισκέπτη του εστιατορίου.

Τέλος, το μενού πρέπει να έχει λάβει υπόψιν κάθε σύγχρονη γυναικεία ανάγκη. Χρειάζεται να είναι υγιεινό, να έχει χρώμα και φυσικά όσο το δυνατόν λιγότερες θερμίδες. Φυσικά, μπορείτε να κάνετε τη διαφορά στο επιδόρπιο, καθώς τα γλυκά συνήθως είναι ένα από τα αγαπημένα σημεία ενός γεύματος, για όλους. Όσον αφορά το κρασί μπορείτε να προτείνετε ετικέτες με έντονα αρώματα, αλλά απαλά στον ουρανίσκο και με μικρής διάρκειας επίγευση.

Πηγή: www.cabare.gr

Scroll to top