ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ: Αυξήστε τις πωλήσεις του delivery σας τους “χαλαρούς” μήνες Ιανουάριο & Φεβρουάριο!

Τεχνικές Πωλήσεων για Εστιατόρια: Αυξήστε τις πωλήσεις του delivery σας τους “χαλαρούς” μήνες Ιανουάριο & Φεβρουάριο!

Τα καταστήματα φαγητού και καφέ που πραγματοποιούν delivery, τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο σημειώνουν μία πτώση στις πωλήσεις τους καθώς οι καταναλωτές έχουν απολαύσει το φαγητό της γιορτινής περιόδου. Αποτελεί μάλιστα μία δύσκολη στιγμή για τις συγκεκριμένες εταιρείες καθώς μπορεί να σημειωθεί πτώση στις πωλήσεις μέχρι και 20%. Κατά συνέπεια, καλούνται να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για να προσεγγίσουν νέους πελάτες αλλά και να «ξυπνήσουν» παλιούς πελάτες, οι οποίοι μπορεί να έχουν αρκετό καιρό να παραγγείλουν από το εκάστοτε κατάστημα.

Για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος, αρκετές εταιρείες φαγητού και καφέ ανατρέχουν στη διανομή φυλλαδίων. Η διανομή φυλλαδίων είναι μία ενέργεια direct marketing με στόχο την πώληση. Την άμεση, δηλαδή, προσέλκυση πελατών οι οποίοι διαμένουν στην περιοχή ή είναι νέοι στην περιοχή ή ακόμα και εκείνους που θέλουν να αλλάξουν προμηθευτή.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι καταναλωτές που ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν έναν νέο προμηθευτή λειτουργούν άμεσα. Δηλαδή, την επόμενη κιόλας μέρα από τη διανομή των φυλλαδίων σου θα αποκτήσεις 2 έως 4 νέους πελάτες. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 20 έως 30 μέρες από την ημερομηνία έναρξης της διανομής. Συνεπώς, καλύπτωντας την ευρύτερη περιοχή σου με ένα εντυπωσιακό φυλλάδιο μπορείς να αποκτήσεις 50-70 νέους πελάτες μέσα σε 1 μήνα!

Ένα πολύ σημαντικό ωστόσο στοιχείο για την απόδοση της διανομής σου είναι το φυλλάδιο και ο σχεδιασμός του. Το φυλλάδιό σου αποτελεί το όχημα για την επικοινωνία σου με το δυνητικό πελάτη και άρα, πρέπει να είναι προσεκτικά σχεδιασμένο. Πιο συγκεκριμένα, θα χρειαστεί να εξηγήσεις στον καταναλωτή τι ιδαίτερο, τι διαφορετικό σε σχέση με τον ανταγωνισμό μπορείς να του προσφέρεις. Η διαφορετικότητά σου αυτή μπορεί για παράδειγμα να είναι μία εξειδικευμένη γεύση, ένα νέο προϊόν ή ακόμα και μια καινοτομία για παράδειγμα στη μείξη των υλικών ενός μπιφτεκιού. Όποια κι αν είναι η ιδιαιτερότητα του καταστήματός σου είναι σημαντικό να την παρουσιάσεις στην πρώτη σελίδα του φυλλαδίου σου.

Ο καταναλωτής από τη στιγμή που θα πάρει το φυλλάδιο στα χέρια σου και μέσα σε 10 δευτερόλεπτα θα αποφασίσει αν θα το κρατήσει ή όχι και αν θα το επεξεργαστεί και θα προβεί σε κάποια ενέργεια. Συνεπώς, η πρώτη εντύπωση που δημιουργεί το έντυπο θα πρέπει να είναι αρκετά ισχυρή για να τον παρακινήσει όχι μόνο να το κρατήσει αλλά και να το δει προσεκτικά.

Ένα ακόμη στοιχείο που θα κάνει το έντυπό σου εντυπωσιακό είναι το μέγεθος. Το ιδανικό είναι να δημιουργήσεις ένα μεγάλο φυλλάδιο με 2 εντυπωσιακές φωτογραφίες των προϊόντων σου στην αρχική σελίδα, μαζί πάντα με το λογότυπο της εταιρείας. Στο εσωτερικό του εντύπου σημαντικό ρόλο κατέχει το όμορφο design και οι ελκυστικές φωτογραφίες των προϊόντων. Μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις! Εξάλλου, ο δυνητικός σου πελάτης που ίσως να μη σε γνωρίζει θα επιλέξει το προϊόν κατά κύριο λόγο και συνεπώς, οι φωτογραφίες είναι σημαντικό αν είναι ελκυστικές και λαχταριστές.

Μην ξεχνάς, το 80% της επιτυχίας της διανομής σου για την προσέλκυση νέων πελατών έγγυται στο φυλλάδιο που θα δημιουργήσεις!

Μέσω της υπηρεσίας portaplus, σου εξασφαλίζουμε ότι το έντυπό σου θα παραδοθεί σε εκείνους που θέλουν το προϊόν σου. Πιο συγκεκριμένα, έχοντας καταγράψει τα νοικοκυριά με υψηλή παραλειψημότητα και αγοραστική δύναμη, χτυπάμε τα κουδούνια και αφού εισέλθουμε στην πολυκατοικία αφήνουμε το φυλλάδιο διαμέρισμα – διαμέρισμα. Στα νοικοκυριά όπου πραγματικά δεν θέλουν το φυλλάδιο και μας απαγορεύσουν τη διέλευση, αφήνουμε 2 φυλλάδια στην είσοδο έτσι ώστε αν κάποιος ενδιαφέρεται αλλά γυρίζει αργά στο σπίτι του να παραλάβει το φυλλάδιο. Παράλληλα, εξασφαλίζουμε και οικονομία στα φυλλάδιά σου καθώς αν δεν τα θέλει κανένας καταναλωτής της πολυκατοικίας τότε θα έχουν πεταχθεί μόλις 2 φυλλάδια. Η παραπάνω εξειδικευμένη υπηρεσία που παρέχουμε παρουσιάζει 30% διεισδυτικότητα σε πολυκατοικίες και 90% παραλειψημότητα του εντύπου σου από τους ενδιαφερόμενους καταναλωτές.

Έτσι, έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε μία περιοχή με 20.000 νοικοκυριά, τα οποία αποτελούν και το μέσο όρο της ακτίνας δράσης καταστημάτων delivery, με μόλις 10.000 φυλλάδια και κόστος περίπου 400€. Η απόδοση της συγκεκριμένης ενέργειας είναι πολύ καλή καθώς περίπου 2 έως 4 νέοι πελάτες την ημέρα θα παραγγείλουν από το εσένα. Σε περίοδο ενός μήνα από την ημέρα έναρξης της διανομής σου θα έχεις αποκτήσεις 50-70 νέους πελάτες!

Η ενέργεια της διανομής φυλλαδίων με την υπηρεσία portaplus σε μία περιοχή με 20.000 νοικοκυριά, μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός 1-2 ημερών με άμεσα αποτελέσματα τις πωλήσεις σου!

Τέλος, στην portaplus διαθέτουμε μία πρωτοπόρα τεχνολογία. Το Leaflet Distribution Management Software μέσω του οποίου μπορούμε να καθοδηγήσουμε τους διανεμητές μας με στόχο την βελτίωση της απόδοσης της διανομής σου. Μέσω της εφαρμογής μας μπορείς να παρακολουθήσεις την διανομή των φυλλαδίων σου σε πραγματικό χρόνο από το κινητό σου.

Πηγή: portaplus.gr

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ: Τι κάνουν τα εστιατόρια delivery τον Ιανουάριο & Φεβρουάριο για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους;

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ: Μάθετε τι μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε τις πωλήσεις του delivery σας τους “χαλαρούς” μήνες Ιανουάριο & Φεβρουάριο!

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ: Αυξήστε τις πωλήσεις του delivery σας τους “χαλαρούς” μήνες Ιανουάριο & Φεβρουάριο!

Scroll to top