5 Τεχνολογικές Τάσεις για την Αναβάθμιση του Εστιατορίου σας το 2023

Τα τελευταία χρόνια, και ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχει αναδειχθεί η σημασία της τεχνολογίας για την ανάπτυξη των εστιατορίων. Όσες επιχειρήσεις υιοθέτησαν τα διαθέσιμα εργαλεία ανακάλυψαν τις δυνατότητες που τους προσφέρουν προς όφελός τους.

Το 2023 προβλέπεται πως θα συνεχιστούν οι τάσεις που κυριάρχησαν το 2020, 2021 και 2022, εκσυχρονίζοντας τα εστιατόρια. Με τα επιτεύγματα της τεχνολογίας, οι επιχειρήσεις έχουν πλέον τη δυνατότητα να προσεγγίσουν τους δυνητικούς τους πελάτες με έναν άμεσο τρόπο.

Σ’ αυτό το άρθρο, θ’ ανακαλύψετε τις τεχνολογικές τάσεις που θα κάνουν το εστιατόριό σας να ξεχωρίσει για τις υπηρεσίες του το 2023.

#1 Δυναμική Ιστοσελίδα με Έμφαση στο SEO

Πλέον, κάθε εστιατόριο πρέπει να έχει ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο ώστε ν’ αποκτήσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του. Οι τάσεις στην ανάπτυξη ιστοσελίδων (web design) απαιτούν έναν δυναμικό σχεδιασμό που μπορεί να ανταποκριθεί στις διάφορες διαστάσεις οθονών.

Την ίδια στιγμή, η ιστοσελίδα του εστιατορίου πρέπει να είναι βελτιστοποιημένη για τις μηχανές αναζήτησης (SEO optimization). Αυτή η πρακτική σας εγγυάται πως κάθε χρήστης του διαδικτύου θα μπορεί ν’ ανακαλύψει το εστιατόριό σας σε κάθε σχετική αναζήτησή του.

#2 Εφαρμογή για Κινητά Τηλέφωνα (Restaurant Mobile App)

Μια τάση που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία είναι η χρήση των φορητών συσκευών έναντι των σταθερών. Γι’ αυτό το λόγο, όλο και περισσότερα εστιατόρια επωφελούνται από τις δυνατότητες που έχει μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα (mobile app).

Μ’ ένα τέτοιο εργαλείο, προσφέρετε στους πελάτες σας ό,τι χρειάζονται για να κάνουν την κράτηση ή την παραγγελία τους από το εστιατόριό σας. Μέσα από την εφαρμογή μπορείτε να τους ενημερώσετε άμεσα και χωρίς κανένα κόστος για αλλαγές στο μενού, ειδικές προσφορές, καθώς και πληροφορίες σχετικές με την πρόσβαση στο χώρο σας. 

#3 Ηλεκτρονικό Σύστημα Κρατήσεων (Online Reservations)

Η υιοθέτηση ενός ηλεκτρονικού συστήματος κρατήσεων είναι ένα ακόμα όπλο για την ενίσχυση του εστιατορίου σας. Η ενσωμάτωσή του στην ιστοσελίδα σας είναι εύκολη, γρήγορη και ανέξοδη. Το online σύστημα κρατήσεων επιτρέπει στους πελάτες σας να ελέγξουν τη διαθεσιμότητά σας και να κλείσουν τραπέζι ακόμα και όταν το εστιατόριο δεν είναι ανοιχτό. Ακόμα οι ηλεκτρονικές κρατήσεις είναι δυνατές μέσω Facebook και της mobile εφαρμογής.

#4 Ηλεκτρονικό Σύστημα για Delivery και Takeaway (Online Ordering)

Μια από τις μεγάλες αλλαγές που έφερε η πανδημία είναι η ανάπτυξη του delivery και του takeaway από όλα τα εστιατόρια. Ένα ηλεκτρονικό σύστημα παραγγελιοληψίας (online delivery) διευκολύνει τη διαδικασία και κάνει ευκολότερη την ικανοποίηση των πελατών σας.

Ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να ενσωματωθεί άμεσα στην ιστοσελίδα, στην εφαρμογή, αλλά και στο Facebook της επιχείρησής σας. Οι πελάτες σας έχουν πλέον τη δυνατότητα να κάνουν την παραγγελία τους με λίγα μόνο κλικ και να επιλέξουν μεταξύ delivery και takeaway.

#5 Ψηφιακοί Κατάλογοι (Digital Menu)

Οι ψηφιακοί κατάλογοι είναι μια τάση που θα αναβαθμίσει το εστιατόριό σας καθώς σας επιτρέπει να παρουσιάσετε το μενού σας μ’ έναν καινούργια και ευρηματικό τρόπο. Μπορείτε να επιλέξετε είτε έναν ψηφιακό κατάλογο μέσω tablet (tablet menu) είτε ένα μενού με τη μορφή QR κωδικού (QR menu). Η δεύτερη λύση μάλιστα είναι ιδανική για τη διασφάλιση των υγειονομικών μέτρων εφόσον επιτρέπει την ανέπαφη προβολή του καταλόγου.

Το 2023 είναι η χρονιά που θα μεταμορφώσετε το εστιατόριό σας με τις τελευταίες τεχνολογίες. Επικοινωνήστε με την MarketEat Restaurant Marketing για να ξεκινήσετε την αναβάθμιση της επιχείρησής σας.

Scroll to top