Το 88% των εστιατορίων σκέφτονται να αλλάξουν σε ψηφιακά μενού, σύμφωνα με έρευνα.

Το εβδομήντα έξι τοις εκατό των εστιατορίων δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να προσφέρουν τεχνολογία χωρίς επαφή φέτος, σύμφωνα με την έκθεση Future of Restaurants 2021 της Square , η οποία περιλαμβάνει ευρήματα από μια έρευνα 500 εστιατορίων.

Η έρευνα, που διεξήχθη από την Wakefield Research από τις 9 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 21 Δεκεμβρίου 2020, διαπίστωσε ότι το 61% των εστιατορίων σκοπεύουν να συνεχίσουν να προσφέρουν ανέπαφες επιλογές πληρωμής για πελάτες που γευματίζουν, ενώ το 88% δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο ανταλλαγής ψηφιακά μενού για φυσικά μενού.

Ενώ η πανδημία ανάγκασε το 85% των εστιατόρων να αναδιοργανώσουν πλήρως τις δραστηριότητές τους, οι ιδιοκτήτες εστιατορίων υιοθετούν όλο και περισσότερο ανέπαφες υπηρεσίες τεχνολογίας, παράδοσης και παράδοσης, με αποτέλεσμα μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο αλληλοεπιδρούν και λαμβάνουν παραγγελίες από τους επισκέπτες.

Η τεχνολογία ανέπαφων έχει γίνει όλο και περισσότερο το πρότυπο για κανάλια εκτός λειτουργίας, ειδικά επειδή η πλειονότητα των πελατών τείνουν να παραγγέλνουν διαδικτυακά ή μέσω ιστοσελίδες τρίτων.

Αλλά η υιοθέτηση της ανέπαφης τεχνολογίας στην τραπεζαρία των εστιατορίων ήταν λιγότερο δημοφιλής στους ιδιοκτήτες εστιατόρων, μέχρι την πανδημία. Τα μενού θεωρούνται ένα από τα μικρότερα αντικείμενα σε ένα εστιατόριο, καθώς περνούν από τόσα πολλά χέρια. Πολλά εστιατόρια υιοθέτησαν μενού μίας χρήσης τον τελευταίο χρόνο, αλλά αυτό μπορεί να αυξήσει τα απόβλητα και το λειτουργικό κόστος.

Οι κωδικοί QR ήταν μια φθηνή λύση εδώ, επιτρέποντας στους επισκέπτες να σαρώσουν τους κωδικούς με τα smartphone τους για να δουν τα μενού και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να παραγγείλουν επίσης. Ένα μεγάλο μέρος των υιοθετών ψηφιακών μενού, δεδομένου ότι η πανδημία ήταν φορείς εκμετάλλευσης πλήρους εξυπηρέτησης, με το 54% των περιστασιακών φαγητών, το 50% των εκλεκτών φαγητών και το 48% των οικογενειακών εστιατορίων να αλλάζουν τα μενού τους στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το State of Association του 2021 την έκθεση της βιομηχανίας εστιατορίων . Το σαράντα τοις εκατό των χειριστών πρόσθεσε επίσης μια επιλογή πληρωμής χωρίς επαφή ή για κινητά πέρυσι, σύμφωνα με την NRA.

Δεν είναι πιθανό οι ιδιοκτήτες εστιατόρων να αλλάξουν πίσω. Το σαράντα επτά τοις εκατό των εστιατόρων ή των managers εστιατορίων που προσφέρουν ήδη ψηφιακά μενού μέσω μιας διεύθυνσης URL ή μιας διαδικτυακής πλατφόρμας δήλωσαν ότι είναι “πολύ πιθανό” να στραφούν σε όλα τα ψηφιακά μενού, σύμφωνα με την έρευνα της Square.

“Εάν πηγαίνετε σε άλλες αγορές εκτός των ΗΠΑ, τα πάντα είναι ανέπαφα και οι πληρωμές συχνά λαμβάνονται στο πλάι”, ανέφερε στην έκθεση ο Bruce Bell, επικεφαλής της Square for Restaurants. “Το στοιχείο της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης του φαγητού δεν πρόκειται ποτέ να φύγει, αλλά νομίζω ότι τα αμερικανικά εστιατόρια θα χρησιμοποιούν πληρωμές χωρίς αφή και μενού κωδικού QR με τρόπο που θα τους βοηθήσει να γυρίσουν περισσότερα τραπέζια και να εξοικονομήσουν κόστος στο γενικό μενού και εργασία.”

Με το 92% των εστιατορίων να σχεδιάζουν να κάνουν αλλαγές στα μενού τους και το 47% να δηλώνουν ότι θα κόψουν στοιχεία ή θα αλλάξουν εντελώς τα μενού τους φέτος, σύμφωνα με την έρευνα της Square, η ύπαρξη ψηφιακής έκδοσης θα μπορούσε να το κάνει πιο εύκολο, αποφεύγοντας την εκτύπωση.

Πηγή: restaurantdive.com

Scroll to top